Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Občinske novice

Razpis za sofinanciranje MKČN
V prejšnji številki Našega časopisa smo vas že obvestili o sofinanciranju malih komunalnih čistilnih naprav. V tej številki pa objavljamo razpis za sofinanciranje malih komunalnih čistilnih naprav. Sofinanciranje za leto 2013 znaša do 50 % upravičenih stroškov oz. največ 350 € za PE. Za vse upravičence, ki so v letu 2012 pridobili odločbo o sofinanciranju v višini do 30 %, bo občina izdala novo odločbo s povišano stopnjo financiranja. Vlogo za sofinanciranje MKČN lahko občani dobite na sedežu občine ali na spletni strani www.horjul.si. Vse informacije o sofinanciranju pa dobite na telefonski številki 01/759 11 23 (Urška Marolt) ali na elektronskem naslovu urska.marolt@horjul.si.

Cesta Ulaka–Grda dolina z novo podobo

V sredini junija se je zaključilo asfaltiranje ceste Grda dolina–Ulaka v dolžini 2,2 kilometra in širini 3,2 metra. Celotna investicija z razširitvijo, utrditvijo in asfaltiranjem ceste je znašala 276.500 € z DDV, kar znaša 18 % primerne porabe občinskega proračuna. Za boljšo predstavo: z 18 % primerne porabe občine bi Mestna občina Ljubljana izvedla investicijo v višini 22 milijonov €, toliko večji so njeni osnovni prihodki.


Energetska sanacija šole

Občina Horjul je konec maja objavila javno naročilo za energetsko sanacijo OŠ Horjul, ki vsebuje tri sklope sanacije – menjavo oken in vrat, gradbeno-obrtniška dela ter vgradnjo sistemov za centralno prezračevanje, toplozračno ogrevanje in klimatizacijo, sisteme za proizvodnjo energije ter vgradnjo kotla na biomaso. Na javni razpis se je prijavilo šest ponudnikov. Začetek del je predviden za začetek julija, ko bo z najugodnejšim ponudnikom sklenjena pogodba.


Razširjeno igrišče pri OŠ Horjul
 

Obstoječe igrišče pri OŠ Horjul je bilo za kakovostno izvajanje športnih aktivnosti osnovne šole premajhno, saj je s svojimi dimenzijami zadoščalo le za igranje košarke. Občina se je zato odločila za razširitev igrišča, ki po novem meri 45 x 22 metrov in je primerno tako za igranje košarke in rokometa kot malega nogometa. Dela so se zaključila  konec junija, tako da bodo lahko otroci novo igrišče uporabljali že med počitnicami. V neposredni bližini pa se pri pokopališču končuje gradnja nove ograje, ki bo omogočila izgradnjo pločnika tudi v tem delu ceste. S tem se bo občutno povečala varnost šolskih otrok in obiskovalcev pokopališča. 

Izgradnja kabelskega omrežja

Na območju občine se izvaja gradnja novega, sodobnega Telemachovega kabelskega omrežja, s katerim bodo krajani dobili možnost koriščenja istih širokopasovnih telekomunikacijskih storitev, kot jih imajo na voljo Telemachovi naročniki v drugih primerljivih omrežjih operaterja po Sloveniji.

Prva prenova starega omrežja kabelske televizije se je začela na območju Podolnice v okviru celovite prenove komunalnih vodov, in sicer še v lanskem letu, ko so se izvedla potrebna gradbena dela v ta namen. Sama prenova omrežja na preostalem delu Občine Horjul se je začela konec lanskega leta, in sicer na območju med Staro cesto in Ljubljansko cesto v Horjulu, kjer so se gradbeni posegi izvedli še pred novim letom. Letos spomladi so se montažna dela nadaljevala tako v Podolnici kot na območju Stare ceste. Tako je z mesecem junijem na obeh območjih že možen priklop na novo omrežje.

Sama gradbena dela so se po koncu zime nadaljevala in so se spomladi izvedla še na območju Lesnega Brda, dela Zaklanca, dela Vrzdenca ter na območju Livade, Ljubljanske ceste, ceste Ob potoku, Vrhniške ceste ter ceste Na Vovčne. V poletnih mesecih se bo gradnja novega omrežja nadaljevala v Zaklancu, Ljubgojni ter na Vrzdencu. Ravno tako je v načrtu nadaljevanje gradnje na ulici Na Vovčne, z vsemi ulicami, ki se navezujejo nanjo (Na Grič, Vrtna ulica, Cvetlična ulica, Mala ulica), ter na območju med Ljubljansko in Šolsko ulico. Sledila bo še gradnja na območju Slovenske ceste, ceste Ob potoku, Lepe poti in Pod hribom. Gradbena dela naj bi se predvidoma zaključila avgusta, razen na Šolski ulici, kjer sta predvideni obnova vodovoda in javne razsvetljave ter preplastitev asfalta s strani občine, zato se bo gradnja prilagodila tej prenovi. V poletnih mesecih se bodo izvajala še montažna dela na območju Livade, Na Vovčnah in na Ljubljanski cesti v Horjulu ter na območju naselij Zaklanec in Lesno Brdo, kjer bodo priklopi na novo omrežje možni že poleti. Na preostalih delih omrežja (Ljubgojna, Vrzdenec, preostali del Horjula) pa bodo montažna dela predvidoma končana v začetku jeseni; priklop na novo omrežje bo torej omogočen takrat.

 

Oglejte si tudi