Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Občinske novice

  • V vrtec sprejeli 38 otrok
  • V Vrtcu Horjul je 20. 4. 2015 zasedala Komisija za sprejem otrok v vrtec. Prejeli so 49 vlog, komisija pa je na podlagi Pravilnika o sprejemu otrok v vrtec določila prednostni vrstni red. Vrtec je o sprejemu otrok odločil v skladu s prednostnim vrstnim redom, glede na število prostih mest v posameznih oddelkih. V vrtec so sprejeli 38 otrok, v čakalni vrsti pa ostaja 11 otrok, od tega 9 z območja Občine Horjul in 3 otroci iz drugih občin. Seznam sprejetih otrok in čakalni seznam sta objavljena na spletni strani občine in Vrtca Horjul.

     

    • Sofinanciranje prireditev in izobraževanj v Občini Horjul

    Občinski svet je na svoji seji sprejel Pravilnik o sofinanciranju prireditev in izobraževanj v Občini Horjul, ki bo podlaga za razdelitev 5000 €. Upravičenci do sredstev so društva in zavodi, ki delujejo na področjih kulture, športa, izobraževanja, kmetijstva, humanitarne dejavnosti, turizma in podobnih dejavnosti, ki zadovoljujejo interese občanov in imajo sedež v Občini Horjul. Izjemoma se lahko na razpis prijavijo izvajalci izobraževanj, ki nimajo sedeža v Občini Horjul, v primeru, da je projekt posebnega pomena za občino. V ta namen bo v začetku maja objavljen razpis. Več informacij o razpisu na www.horjul.si in na telefonski številki 01/759 11 23 (Urška Marolt.)

     

    • Začetek delovanja pomoči na domu

    V Občini Horjul je z majem že začela delovati socialnovarstvena storitev pomoč družini na domu. Občinski svet je potrdil ceno in višino občinske subvencije, ki znaša 60 % celotne cene. Tako je cena za uporabnika 6,25 € na uro.  Vsak, ki potrebuje tovrstno pomoč, naj se obrne na našega koncesionarja Zavod Pristan – pokliče na telefonsko številko 01/547 95 79 ali 031 702 698.    

Oglejte si tudi