Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Občinske novice

  • Pasji iztrebki še vedno težava
  • O težavah s pasjimi iztrebki je bilo že veliko napisanega, vendar še vedno prejemamo pritožbe s strani občanov o pasjih iztrebkih na javnih in zasebnih površinah. Psi se ne ozirajo na kraj opravljanja potrebe in lastniki, ki za njimi ne pospravljajo, povzročajo največ težav. Naj zato lastnike, vodnike oziroma skrbnike živali ponovno opomnimo, da morajo za živaljo počistiti iztrebke tako, da jih zavijejo v vrečko in odložijo v zabojnik za komunalne odpadke. V kolikor bodo pri nadzoru, ki ga bo opravljal Medobčinski inšpektorat in redarstvo, opažene kršitve, bo po opozorilu sledila tudi kazen. Želimo pa pohvaliti vse lastnike psov, ki počistijo za sabo in pobirajo iztrebke in so tako lahko vzor ostalim.

     

    •  Sofinanciranje MKČN

    Obveščamo vas, da se zaključuje rok za oddajo vlog na Javni razpis za sofinanciranje MKČN v letu 2014. Vloge lahko na občino oddate samo še do 31. 12. 2014.

    Občina bo sofinancirala postavitev MKČN tudi v letu 2015, vendar se v tem letu prag sofinanciranja znižuje na 40 %. Nove vloge boste lahko oddali na obrazcih šele po objavi novega razpisa za leto 2015.

    Hkrati vas obveščamo, da je občinski svet na svoji 2. seji sprejel, da se z letom 2015 spreminja tudi območje odvajanja in čiščenja odpadnih voda, saj se v krajih Zaklanec in Žažar predvideva izgradnja javne kanalizacije.

Oglejte si tudi