Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Občinske novice

  • Priključitev objektov na javno kanalizacijo Podolnica
  • Občane naselja Podolnica obveščamo, da smo dne 23. 4. 2014 pridobili uporabno dovoljenje za kanalizacijo Podolnica in s tem dnem začenjajo teči roki za priključitev na javni kanal. Priključitev je treba opraviti do konca leta 2014.

    Pred priključitvijo je treba pri javnem podjetju Vodovod - Kanalizacija, Vodovodna cesta 90, Ljubljana, pridobiti soglasje za priključitev, najmanj dva dni pred začetkom gradnje pa navedeno javno podjetje obvestiti zaradi nadzora pravilnosti izvedbe. Več informacij o priključitvi pa lahko preberete v posebnem članku te številke Našega časopisa.

     

    • Novosti pri praznjenju in čiščenju MKČN

    Javno podjetje Vodovod - Kanalizacija s 1. 4. 2014 uvaja nov način rednega planskega praznjenja vsebine iz greznic in blata iz malih komunalnih čistilnih naprav ter nov način obračunavanja te storitve, in sicer na podlagi Uredbe o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja (Ur. l. RS št. 87/2012, 109/2012). Ta storitev zajema prevzem in čiščenje greznične vsebine ali blata iz MKČN in izdelavo ocene obratovanja. Kako bo po novem potekal obračun, na koliko časa bo potrebno čiščenje ter ostale informacije pa lahko preberete v posebnem članku na straneh Našega časopisa.

    • Izbran izvajalec za vzdrževanje lokalnih cest

    Občina je v mesecu marcu objavila javno naročilo za letno in zimsko vzdrževanje lokalnih cest, javnih poti in javnih površin v Občini Horjul za obdobje od 15. 5. 2014 do 15. 5. 2015. Naročilo je zajemalo dva sklopa, in sicer  "ravninske" in "hribovske" ceste. Na razpis so se prijavili štirje ponudniki, od katerih je bil za najugodnejšega ponudnika v obeh sklopih izbran podjetnik Janez Marolt.

     

    • Začetek rekonstrukcije stare telovadnice

    Aprila je občina na portalu javnih naročil objavila naročilo za rekonstrukcijo in spremembo namembnosti stare telovadnice Osnovne šole Horjul, v okviru katerega bodo zgrajene štiri nove učilnice za predmetni pouk, dodatna učilnica za tehnični pouk in knjižnica. Na razpis se je prijavilo deset ponudnikov, izmed katerih bo izbran najugodnejši, postopki izbire pa še potekajo. V kolikor v nadaljevanju postopka ne bo pritožb, se bodo dela predvidoma začela junija in končala do konca leta 2014.

Oglejte si tudi