Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Občinske novice

  • Snaga z aprilom znižuje ceno ravnanja z odpadki
  • Javno podjetje Snaga bo s 1. aprilom 2014 znižalo ceno ravnanja z odpadki. Povprečni strošek ravnanja z odpadki na gospodinjstvo bo za 10 odstotkov oziroma evro in pol nižji; povprečna cena na gospodinjstvo v letu 2013 je bila 9,85 evra, načrtovana cena za leto 2014 pa je 8,16 evra.

    Da bo ravnanje z odpadki za uporabnike še bolj preprosto, je Snaga pripravila novo spletno aplikacijo Moji odvozi – www.mojiodpadki.si/odvozi, ki omogoča ogled in tiskanje individualnega koledarja odvozov. Aplikacija ponuja tudi ureditev brezplačnega SMS-opomnika, ki uporabnika dan pred praznjenjem posameznega zabojnika opozori na odvoz.

    • Upoštevajte navodila pri zbiranju kosovnih odpadkov

    V mesecu aprilu bo na območju naše občine znova organiziran odvoz kosovnih odpadkov, nevarnih gospodinjskih odpadkov, električne in elektronske opreme ter gum. V preteklih letih se je pri zbiranju odpadkov pojavilo nekaj težav, in sicer so se na zbirnem mestu znašli odpadki, ki ne sodijo v kategorije odpadkov, ki smo jih zbirali (salonitne kritine …), prav tako se niso upoštevala pravila prometnega režima ter dejstvo, da lahko odpadke oddajo samo občani OBČINE HORJUL. V ta namen se bo po novem vodila tudi evidenca občanov, zato naj vas ne moti, če bo oseba, ki bo nadzirala odlagališče, povprašala po vašem osebnem imenu. Da bi se izognili težavam, ki so se pretekla leta dogajale pri zbiranju, želimo opozoriti vse, da upoštevate navodila pri zbiranju odpadkov.

Oglejte si tudi