Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Kup kosovnega materiala vse manjši

Horjul, 24. oktober – Izpred Športnega parka Horjul je bil organiziran reden jesenski odvoz kosovnih odpadkov, nevarnih gospodinjskih odpadkov, električne in elektronske opreme ter gum, ki pa je bil v primerjavi s preteklimi odvozi nekoliko skromnejši.
Jesensko zbiranje kosovnih odpadkov, nevarnih gospodinjskih odpadkov, električne in elektronske opreme ter gum na območju Občine Horjul je bilo organizirano na skupnem zbirnem mestu, pri Športnem parku Horjul, in to dan pred odvozom.

V četrtek so tako na dogovorjeno mesto romali traktorji in avtomobili s prikolicami, na katerih so se prevažali odvečni, pokvarjeni, poškodovani ali le zastareli predmeti in stvari. Tam pa so jih, poleg javnih delavcev, ki so nadzorovali delo in skrbeli za odlaganje le ustreznih reči, pričakali tudi mnogi zbiratelji železa, ki so celo priskočili na pomoč pri prenosu težjih predmetov ali strojev. Tako kot so javni delavci tarnali nad nedoslednostjo in ignorantskim odnosom nekaterih domačinov, ki so preslišali pravila, kaj spada med kosovni material in kdo lahko odlaga gume, prav tako so se nad letošnjim obiskom in izkupičkom pritoževali zbiratelji železa. Po njihovih besedah je bil obisk veliko skromnejši, kot so ga bili vajeni v preteklosti, kar je potrdil tudi Andrej Sečnik iz Korene, ki že vrsto let nadzoruje odvoze kosovnega materiala. Kljub temu pa se je v petek na tovornjakih javnega podjetja Snaga znašlo 21.960 kilogramov kosovnih odpadkov in 4120 gum. Poleg tega se je na parkirišču pri trgovini zbralo 3,44 kilograma olja in masti, 12,94 kilograma barv in topil, 15,84 kilograma jedilnega olja, 2,46 kilograma zdravil, 8,2 kilograma baterij in 3,16 kilograma malih gospodinjskih aparatov; vse to so prav tako odpeljali na za to urejena odlagališča.

Če vam je tokratni odvoz prehitro odpeljal, ker niste sledili datumu, boste na naslednjo akcijo zbiranja kosovnega materiala morali počakati do pomladi, lahko pa kot uporabniki enkrat na leto koristite brezplačni individualni odvoz kosovnega materiala, ki vam pripada. Vse, kar morate storiti, je le, da odvoz prej naročite, in sicer prek posebne naročilnice, ki jo najdete na spletni strani podjetja Snaga. Na podlagi te se boste s pristojnimi dogovorili, kdaj in kje bo Snaga prevzela odpadke.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi