Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Veselo v Horjulu

Horjul, 2. februar – Veselo je bilo tega sobotnega večera – ne le v športni dvorani OŠ Horjul, kjer so horjulski gasilci pripravili že 7. tradicionalni koncert, temveč tudi na nočnem nebu in na cesti, saj so naše kraje ta večer zajele obilne snežne padavine.
Vremenske napovedi za sobotni večer so napovedovale veliko količino snega ter neugodne razmere na cestah, zato je veljalo obvestilo, naj se vozniki na pot odpravijo le, če je nujno. A sedmega tradicionalnega koncerta Veselo v Horjulu ni šlo zamuditi. Glede na polno tribuno športne dvorane Osnovne šole Horjul, kjer je koncert potekal tudi letos, smo se lahko prepričali, da na srečo gasilcev, članov PGD Horjul, ki so se potrudili za odlično organizacijo koncerta, ljudje obvestila niso vzeli resno. In obiskovalcem koncerta za udeležbo prav gotovo ni bilo niti malo žal, saj so za slabi dve uri lahko pozabili na zimske nevšečnosti in druge tegobe ter se prepustili ritmom narodno-zabavne glasbe in šalam, ki jih je na račun mnogih družbenih skupin zbijal povezovalec programa Konrad Pižorn - Kondi.

Prvi glasbeni gosti, ki so ogreli roke obiskovalcev, so bili mladi člani družinskega ansambla Biseri, ki prihajajo iz Pivke. Za njimi so z dvema novejšima skladbama na že dobro poznanem odru, pred domačim občinstvom, nastopili člani ansambla Mladi godci. Sedemčlanski ansambel Prifarski muzikanti, večkratni dobitnik najrazličnejših plaket in priznanj za svoje večdesetletno glasbeno ustvarjanje, je v Horjul prišel od zelo daleč. Kostel, kraj v neposredni bližini hrvaške meje, je njihov rojstni kraj, zato ni čudno, da dalmatinski ritmi sežejo tudi do njih. Za tokratni večer so pripravili nekaj svojih, popolnoma prifarskih in en venček dalmatinskih pesmi. S pesmijo Čas bi zavrtel nazaj pa so naslednji glasbeni gosti – člani Ansambla Toneta Rusa – navzoče popeljali v čas srečnih otroških dni naših staršev, dedkov in babic. Da pa je bil spomin še toliko bolj živ, je poskrbela prava zima zunaj dvorane, ki, kot pravi eno od besedil, "mi spomine mnoge obudi". Poleg te so zaigrali še dve drugi lastni skladbi, nato pa so oder prepustili članom ansambla Nemir. Gregor na harmoniki, Andrej na kitari, Ambrož na trobenti, Matic na kontrabasu ter Matej in drugi Gregor pred mikrofonom so mladi in živahni fantje, ki so delček svojih skladb predstavili v sklopu uradnega programa, na preostale pa so obiskovalci koncerta lahko še zaplesali, saj so nemirovci poskrbeli, da je bilo v Horjulu veselo vse do zgodnjih jutranjih ur.


Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi