Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Rekordno število ekip na tekmovanju v spajanju sesalnega voda

Horjul, 12. marec – V športni dvorani pri Osnovni šoli Horjul je že osmo leto zapored Prostovoljno gasilsko društvo Žažar organiziralo pokalno gasilsko tekmovanje v spajanju sesalnega voda. Letos je sodelovalo rekordno število ekip, kar je dogajanje podaljšalo in podelitev prestavilo na polnoč.
Da so gasilsko-športne discipline v gasilskih društvih vse bolj priljubljene, priča letošnji podatek o številu udeleženih ekip na pokalnem tekmovanju v spajanju sesalnega voda v Horjulu. Sodelovalo je namreč rekordno število ekip, in sicer kar 54 moških in 30 ženskih, skupaj 84 ekip iz vse Slovenije. Tekmovanje je bilo sicer predzadnje izmed šestih, ki jih je razpisala Gasilska zveza Slovenije za prehodni pokal v spajanju sesalnega voda. Izvajalo se ga je po Pravilih gasilske službe in Posebnih pravilih gasilske službe prostovoljnih gasilcev, v skladu z opisom vsake posamezne tekmovalne discipline in razpisom pokalnega gasilskega tekmovanja v spajanju sesalnega voda. To predvideva tekmovanje po sistemu izpadanja, in sicer na dveh vzporednih progah. Vsaka ekipa je vajo opravila dvakrat, pri čemer se je upošteval boljši rezultat. Žreb parov je potekal že pred tekmovanjem.
Zaradi velikega števila sodelujočih ekip se je tekmovanje, ki se je začelo ob 15. uri in je potekalo brez posebnosti, zaključilo s podelitvijo in to točno opolnoči. Najboljše tri ekipe so prejele medalje in pokale, in sicer tretjeuvrščene iz rok poveljnika PGD Žažar Janeza Jazbarja, drugouvrščene iz rok predsednice PGD Žažar Katarine Vrhovec, zmagovalnim ekipam pa je odličja kot tudi prehodni pokal podelil župan občine Horjul Janko Prebil. Ta je nekaj besed namenil tudi vsem zbranim in jih prijazno pozdravil, tako kot tudi predsednica organizatorja Katarina Vrhovec, ki je vsem sodelujočim čestitala ter jim zaželela dobrodošlico v Horjulu. Med člani se je najboljše odrezala ekipa Kebelj 3, sledila je ekipa Radohova vas, ekipa Oplotnica A1 je zasedla tretje mesto, nehvaležno četrto je pripadlo domači ekipi iz Žažarja. Pri članicah je bila najurnejša ekipa tekmovalk iz Komende, sledila ji je ekipa iz Rovt, tretje mesto pa si je priborila ekipa iz Žirov. Vsem, ne glede na uvrstitev, čas in pridobljene točke, posebej pa organizatorju – članom PGD Žažar, pa je odleglo po koncu uradnega dela, ko so se zaslišali zvoki ansambla Prosen in je napočil čas za sproščen pogovor, pijačo in ples.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: Marko Trček in Klemen Zibelnik

 

PGD Žažar ob uspešni organizaciji pokalnega tekmovanja v spajanju sesalnega voda izreka zahvalo PGD Drenov Grič - Lesno Brdo, PGD Podlipa - Smrečje, PGD Horjul, PGD Log za posojeno opremo, vsem sodnikom, občini Horjul in Osnovni šoli Horjul za pomoč in uporabo dvorane ter članom in članicam PGD Žažar za vso pomoč pri organizaciji tekmovanja.

Oglejte si tudi