Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Zvezde na odru Prosvetnega doma

Horjul, 23. in 24. november – Prosvetni dom Horjul je bil zadnji konec tedna v novembru rezerviran za zvezde. Člani skupine The SIT Group so premierno pripravili samostojni koncert, na katerega so povabili Evo Boto, Matjaža Lenarčiča - Buca, sekstet Odoico ter povezovalca Tadeja Vasleta - Vaska.
Šestčlanska fantovska zasedba The SIT Group se je javnosti prvič predstavila na eni izmed najbolj gledanih slovenskih oddaj, Slovenija ima talent. Izmed 1.200 prijavljenih na avdicijo se je skupina prebila vse do polfinala in za malček zgrešila finale. Ni kaj, fantje so izjemno kakovostna pop-narodnozabavna zasedba, ki na slovenskih glasbenih tleh s tem stilom in imidžem šele orje ledino. So prva glasbena zasedba, ki iz najbolj popularnih glasbenih hitov naredi nekaj popolnoma drugega; z inštrumenti, ki jih navadno uporabljajo narodnozabavni ansambli, torej harmoniko, kitaro, bas kitaro, klarinetom in trobento, ter raznimi pop in rock vložki ustvarjajo odlične priredbe. Več o njih pa lahko preberete v prispevku Pogovor z Grego Čeponom.

The SIT Group je, predvsem po zaslugi vodje skupine Grege Čepona, ki prihaja iz Horjula, prav tu pripravila svoj prvi samostojni koncert. Obiskovalci, ki se jih je v obeh dneh zbralo lepo število, so bili priča priredbam pesmi Just the way you are (Bruno Mars), Moves like Jagger (Maroon 5), Samo ljubezen (Sestre), Bad romance (Lady Gaga) in Baby (Justin Bieber) ter priredbi Gangnam style, s katero je zasedba prebila led v oddaji Slovenija ima talent. Da pa bi koncert potekal povsem profesionalno in na visokem nivoju, so v svojo družbo povabili pomembne goste iz sveta glasbe. Skupaj z Evo Boto so zaigrali pesem Verjamem, s katero je Eva zmagala na oddaji Misija Evrovizija, ter še dve priljubljeni skladbi. Na odru je zapel tudi največji slovenski vokalni sekstet Odoica, ki je občinstvo nasmejal s priredbami Dogodek v mestu Singapur, Simen inu Agata ter Marihuana. Skupaj z The SIT Group je zapel in zaigral tudi Matjaž Lenarčič - Buco, tokrat v vlogi Franca Koširja. Povsem v slogu gostov, ki o sebi pravijo, da so norčavi, posebni, nori, nenavadni, s smislom za humor, kvalitetni, je program povezoval Tadej Vasle - Vasko, ki je poskrbel za kar nekaj zasoljenih in hudomušnih.

Publika, najsibo mlada ali nekoliko starejša, je oba dneva neizmerno uživala. Obiskovalci koncerta so skupaj z izvajalci stoje prepevali in migali v pop-narodnozabavnih ritmih. Dobro vzdušje jih je prepričalo, da so na pravi poti, pozitivni odzivi in pohvale pa so fantom dali novega zagona, da bodo samostojne koncerte nadaljevali in tako razveselili ljudi še po drugih koncih Slovenije.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

 

Oglejte si tudi