Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Zabava, smeh in veselje do petja

Horjul, 5. april – Dvorana Prosvetnega doma Horjul se je prvo aprilsko soboto veselila skupaj s fanti seksteta Odoica, ki je za vse smeha in petja željne pripravil peti tradicionalni koncert.
Eden največjih sekstetov na svetu – sekstet Odoica, ki ga sestavlja sedem glasbeno talentiranih mladeničev, se je tokrat predstavil na odru Prosvetnega doma Horjul. Ker fantov ne druži le veselje do petja, temveč se skupaj radi tudi poveselijo in nasmejijo, je bil temu primeren tudi koncert.

Povezovalca večera – Štanta in Buftel – sta tudi letos poskrbela, da je bil povezovalni program poln smeha in norčij. Veliko resneje so delovali fantje, ki so si za prvo obletnico nadeli novo lakasto obutev, v tej so bili videti še resnejši, a enako dobri. Polni horjulski dvorani so v uri in pol zapeli večino povsem novih priredb z bogatimi in izredno domišljijskimi besedili: Dve let in pol, Joshua Fit the Battle of Jericho, Vela luka, Šimen inu Agata, Hallelujah (Leonard Cohen), Viva la Vida (Coldplay). V originalni različici so odpeli podoknico Toneta Rusa Zvečer ti spet pridem pod okno, pesem Bolna ljubica ter dalmatinski Da te mogu pismom zvati in Ribari. Izjemno zanimivo pa je zvenela Zapornikova pripoved, ki je povsem avtorsko delo člana Gašperja Trčka. Dogodek je popestrila tudi četverica deklet na saksofonu, ki nosijo ime SaxLadies, o sebi pa pravijo: "Smo dekleta, ki vemo, da je prijateljstvo edino lepilo, ki drži svet skupaj, v kombinaciji z glasbo pa prime vse." Kdo ve, morda se je na njihove skladbe in druge čare res kaj prijelo.

Sekstet Odoica se je od občinstva poslovil z venčkom najbolj znanih ljudskih pesmi o vinu, ki so ga poimenovali Vinskih 16+, vinskim napitnicam pa je sledilo prijetno druženje tako ob pijači kot jedači.

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi