Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Sadika in Trl'ce za Žažarčane

Žažar, 24. november – Sobotni večer v Žažarju so popestrile pevke in igralke iz KUD Ligojna, pridružil pa se jim je še Žažarski trio.
»Družabni večer«, kot so poimenovali prireditev, je potekal v lokalnem gasilskem domu, nastopila pa je ženska vokalna skupina Trl'ce, ki prepeva stare pesmi, nostalgijo po nekdanjih časih pa pričara tudi s starimi oblačili. Poleg Trl'c sta občinstvo zabavali Marinka Kupec in Marija Mele iz društvene dramske sekcije Sadika s skečem o kruhu, nastopil pa je tudi domači vokalni trio – Žažarski trio.

Kot je posebej za Naš časopis povedala Kupčeva, se je večer zavlekel pozno v noč, saj se je ob izbrani kapljici in razvajanju brbončic prepevalo še dolgo po uradnem programu. Sicer pa ligojnske pevke in igralke zadnje čase veliko nastopajo. Pred časom so se mudile na Primorskem, v hotelu Delfin, kjer so predstavile podoben program kot v Žažarju, nedavno tega pa še v domu starejših na Bokalcih. Kot pravi Kupčeva, so starejši nad videnim in slišanim vedno ganjeni, saj jim nastopi Trl'c in Sadike vzbujajo spomine na mladost. (gt)

Oglejte si tudi