Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Maškare pregnale zimo in mraz

Horjul, 15. februar – V organizaciji Turističnega društva Horjul je že tradicionalno potekal pustni sprevod skozi ulice Horjula in se zaključil z rajanjem na Občinskem trgu.
Letošnja zima s snegom in mrazom kar vztraja. Lahko pa bi rekli, da so tokrat svoje le odigrale maškare, ki so po starem izročilu pregnale zimo in v dolino pripeljale pravo pomladno vreme.

Kot je že v navadi, se je pustni sprevod v Horjulu začel na parkirišču podjetja Metrel, nato pa je krenil po horjulskih ulicah in se zaključil na Občinskem trgu, kjer se je rajanje nadaljevalo. A letos pustovanje ni bilo le medkrajevnega, temveč tudi mednarodnega značaja, saj je v kraj priplula barka s posadko naših južnih sosedov in pritegnila veliko pozornosti, tako kot skupina čudovitih beneških mask. Zanimiva sta bila tudi pilot in prikupna stevardesa v letalu, ki sta prav za to priložnost pristala na trgu in pozdravila zbrane. S tuk-tuk vozilom se je iz daljnih krajev pripeljala babica, na konju pa so prijezdili kavboji. Občinski trg je torej postal pribežališče najrazličnejših prevoznih sredstev, a tudi za športnike, med katerimi letos ni manjkalo Petrov Prevcev, Filipov Flisarjev, nogometašev in plesalk, se je še našel prostor. Razposajene so bile tudi družine različnih živalskih vrst – čebelic, pikapolonic, žabic, opic ter domačih živali. Seveda pa tudi tokrat ni manjkalo pravljičnih bitij ter risanih in filmskih junakov.

Maškare vseh generacij so si za svojo izvirnost in pogum prislužile pustni krof, najboljše pa tudi burklo klobas. Prav vsem pa lepa hvala za bližajočo se pomlad, ki se že kaže v sončnih žarkih in zgodnjih pomladanskih cvetlicah.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi