Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Dan zbiranja spominov na 1. svetovno vojno

25. februarja 2013 bo v enoti Mestne knjižnice Ljubljana, Slovanski knjižnici, Einspielerjeva 1 v Ljubljani potekal prav poseben dogodek, ki smo ga poimenovali Dan zbiranja spominov na 1. svetovno vojno. Na ta dan bomo namreč zbirali spomine in družinske zgodbe, povezane z vojnimi spopadi med leti 1914 in 1918 ter medvojnim življenjem civilistov.

Prebivalce osrednje Slovenije, ki doma hranijo dokumente, slike, fotografije ali predmete iz 1. svetovne vojne vabimo, da nam jih med9. in18. uro prinesejo ter nam zaupajo komu so pripadali in zakaj so zanje pomembni. Na dogodku bo prisoten g. Marko Štepec, strokovnjak iz Muzeja novejše zgodovine Slovenije, ki bo vse prinešene dokumente in predmete pregledal, digitalizatorji pa jih bodo fotografirali oziroma preslikali ter jih obiskovalcem takoj vrnili. Katalogizatorji bodo nato digitalizirane dokumente in zgodbe naložili na spletna portala Europeana 1914-1918  (http://www.europeana1914-1918.eu/sl ) ter KAMRA (www.kamra.si ).

Prosimo vas, da tudi svoje sorodnike, prijatelje in znance seznanite z tem dogodkom in jih povabite, da se ga udeležijo. Njihovega in vašega obiska bomo zelo veseli.

Oglejte si tudi