Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Pozor, na delu so vlomilci!

V zadnjih dveh mesecih se na območju Dobrove, točneje Horjulska cesta v smeri proti naselju Brezje pri Dobrovi in Polhograjska cesta v smeri Šujice in Gabrja z okolico, pojavljajo vlomi v stanovanjske hiše. Predvsem je z vlomi v stanovanjske hiše obremenjena tudi občina Ig, z vasmi Matena, Tomišelj, vas Iška, Brest z bližnjo okolico.

Storilci v kritičnem času izkoristijo odsotnost stanovalcev, način vloma pa se zgodi s primernim orodjem skozi okvir oken predvsem na zadnjih delih stanovanjskih, oziroma delih hiše, ki so v temi slabše izpostavljeni svetlobi in sosednjih hišam.

Kritični čas vlomov je od 17.00 ure do 21.00 ure, vsekakor pa v času, ko se znoči, tako da lahko storilci preverijo navzočnost stanovalcev.

Lastnike stanovanjskih hiš na navedenem območju naprošamo in pozivamo, da sami boljše poskrbijo za samozaščitne ukrepe (alarmna naprava, opazovanje okolice, posvetovanje s sosedi in ob morebitnih sumljivih dogajanjih in gibanju sumljivih oseb nemudoma pokličejo na št. 113, tel. PP Ljubljana Vič, 01/4700-960 ali anonimna številka 080 1200). Ob klicu na št. 113, poskusiti pridobiti podatke o osumljencih (številko oseb in njihov opis, osebna vozila, znamka, tip, barva, reg. številka vozila, ki ga uporabljajo in smer vožnje).


Oglejte si tudi