Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Izbrali najlepša pisma sv. Miklavžu

Horjul, 25. november – Zadnja novembrska nedelja je bila tudi letos rezervirana za prijetno sončno vreme, saj je na Občinskem trgu v Horjulu v organizaciji Turističnega društva Horjul potekal Miklavžev sejem.
Občinski trg je bil zadnjo nedeljo v listopadu pisan in poln stojnic z najrazličnejšimi izdelki ustvarjalcev, izdelovalcev in pridelovalcev od blizu in daleč. Svoje izdelke in pridelke jih je na ogled postavilo kar 35.

Prav vsak od obiskovalcev je lahko našel kaj okusnega zase, za svoj želodček ali dom. Najbolj navdušeni so bili otroci, ki so se že na vhodu zapodili v pisane balone, nato jim je pogled ušel na stojnico z igračami iz blaga, nazadnje pa so se zadovoljili z bomboni, ki so jih našli skoraj na vsaki stojnici. Dekleta so se ustavila pred stojnicami z nakitom, fantje pa pred stojnico z lesenimi izdelki. Tiste velike otroke ali odrasle je premamil vonj domačih mesnin, kruha in sira ter kapljica toplega napitka. Gostilna Hlebček, ki je svojo gostoljubnost izkazala le ob tej priložnosti, je poskrbela, da so se obiskovalci lahko za hip ustavili, poklepetali in srknili požirek domačega žganja, kuhanega vina ali čaja. Ta čas so se otroci zamotili z izdelovanjem parkljev iz slanega testa, ki ga je v okviru delavnice za otroke organizirala Osnovna šola Horjul.

Ob 14. uri pa so občinski trg obiskali Miklavževi angelci in nekaj nagajivih parkljev. Pripravljen je bil tudi kratek kulturni vložek, ki ga je na nekoliko hudomušen način oblikoval Tomo Gabrovšek. Ta je "v goste povabil" najbolj aktualnega, zdaj že nekdanjega mariborskega župana Kanglerja oziroma si je nadel njegovo opravo. Aplavz ni bil nič kaj bučen, sploh če ga primerjamo z aplavzi, ki so jih obiskovalci namenili Miklavževim pismom, ki so jih spisali otroci. Zbranih je bilo kar nekaj deset pisem; večino so prebrali, le nekaj pa jih je po izboru žirije prejelo posebno pohvalo. Če je med njimi vaše pismo, dragi otroci, ga boste lahko prepoznali. Naslednje leto pa se potrudite še drugi, prostora v Našem časopisu je še kar nekaj.

 

Nadja Prosen Verbič

 

 

 

Dragi Miklavž!

Pišem ti iz vsega srca in te lepo pozdravljam. Velikokrat razmišljam, kako da te kličejo Miklavž, če pa ti je ime Nikolaj. Vem, da nisem najbolj uspešen v šoli in priden doma. Vendar se trudim po najboljših močeh. Imam kar nekaj želja, ker pa vem, da je recesija, bi te prosil, da mi prineseš telefon. Doma imam starše, brate in sestro. Prosim, če še njim izpolniš malo želja. Dragi Miklavž, jaz pa bom molil vsak večer, da nas boš še dolgo obiskoval.

Gašper

 

Dragi Miklavž,

že dolgo se nisva slišala. Letos ne želim darila. Leto, ki mi je bilo podarjeno, je dovolj. Hvala za vse in se slišiva naslednje leto.

Maja

                                           

Dragi sv. Miklavž,

jaz ti ne pišem veliko. Ampak sem si premislil. Za darilo bi igro lego heroica. Bi pa še boljše darilo, da je na svetu mir od vojn. Ampak je to težko tudi zate. Podari več za Sabrino.

Hvala.

Sebastjan

 

Dragi Miklavž!

Dober stari mož, vsako leto razveseliš mnogo otrok. Vem, da jih boš tudi letos. Si prvi od treh mož, ti nas osrečiš prvi. Veliko otrok si želi veliko daril, zato menim, da si star in bogat. Imaš tudi lepo spremstvo hudičkov in angelčkov. Hudičkov se bojijo skoraj vsi, drugače povedano, veliko ljudi. Ampak nič zato, še vedno nas imaš rad. Ko pečeš piškote, je zelo lepo nebo.

Matevž

Oglejte si tudi