Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Obisk ljubljanskega pomožnega škofa msgr. dr. Franca Šuštarja

V sredo, 8. aprila 2015, so župan dr. Peter Verlič, njegov pooblaščenec Iztok Vrhovec in direktor občinske uprave Dušan Hočevar v občinski hiši sprejeli ljubljanskega pomožnega škofa msgr. dr. Franca Šuštarja.

 

Ob tej priložnosti so mu predstavili občinske projekte, ki so bili uspešno realizirani v zadnjih letih, pa tudi tekoče projekte, ki so še v izvajanju, in načrte za naprej.

 

Sprehodili so se vse od uvedbe linije Ljubljanskega potniškega prometa 3G, kjer si še vedno želimo v sistem Urbane vključiti tudi Slovenske železnice, kasneje smo uvedli tudi lokalne linije 71, 72, 73, 74, 75, in 76. Energetsko smo sanirali podružnično šolo v Šmarju - Sapu, osnovno šolo Louisa Adamiča na Tovarniški v Grosupljem in vrtec Kekec v Grosupljem, podružnično šolo v Šmarju – Sapu pa tudi razširili. Še nedavno smo odprli nov prizidek k Zdravstvenemu domu Grosuplje, kmalu pa si bomo ob dnevu odprtih vrat lahko ogledali tudi novo čistilno napravo v Grosupljem. Pričeli bomo z gradnjo šole na Polici, na energetsko sanacijo pa čakajo še stari del zdravstvenega doma, osnovna šola Louisa Adamiča na Adamičevi v Grosupljem in vrtec Pika v Šmarju – Sapu. Načrti ostajajo tudi za ureditev centra v Šmarju – Sapu in v Grosupljem, ob Sončnih dvorih pa bo nastal nov športni park.

 

Naj ob tem spomnimo, da je papež Frančišek msgr. dr. Franca Šuštarja imenoval za ljubljanskega pomožnega škofa 7. 2. 2015, škofovsko posvečenje pa je nato prejel 15. 3. 2015 v ljubljanski stolnici. Pred tem je bil od leta 2007 ravnatelj Bogoslovnega semenišča v Ljubljani, še pred tem dve leti stolni župnik v Ljubljani, Grosupeljčani pa se ga zagotovo spomnimo kot župnika v Grosupljem, kjer je bil dušni pastir osem let, od leta 1997 do leta 2005.

 

Tekst in foto: Jana Roštan

Oglejte si tudi