Namen ocenjevanja je pospeševanje rasti kakovosti turistične, trgovske in druge spremljajoče ponudbe ter izpostaviti določen segment ponudnikov nadpovprečne kakovosti. Ocenjevanje je tokrat potekalo v obdobju od meseca marca 2014 do meseca septembra 2014. Strokovna komisija je v tem času ocenila 68 gostinskih lokalov v Ljubljani in 27 gostinskih lokalov v regiji Osrednja Slovenija ter 378 trgovin v mestnem središču Ljubljane. Najbolje ocenjeni med njimi so v mesecu decembru prejeli Znak ljubljanske kakovosti 2015, kot že rečeno, tudi Bar pr’Mrtinet.
Za Bar pr'Martinet pravijo, da je posebna gostilna, saj nima prave kuhinje. V kaminu prirejenem v peč, pripravljajo mesne jedi izpod peke, prekajujejo postrvi in kuhajo v lončenih posodah. V ponudbi imajo tudi dobrote iz bližnje okolice, kot so sir iz sosednje kmetije, bržola, jelenov pršut in slanina krško poljskega prašiča, ki je edina avtohtona slovenska pasma.
Lastnikoma bara, Ivanu Kastelic in Tatjani Koščak, prejeto priznanje veliko pomeni, saj svojo ponudbo ves čas skrbno izpopolnjujeta in nadgrajujeta. Želita pa si, da bi gostinsko ponudbo močneje vpela v ostalo turistično ponudbo naše občine, predvsem kar zadeva naše naravne in kulturne znamenitosti.
Vir (tekst): http://www.grosuplje.si/
Vir (toto): Facebook