Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Srečanje mladih novinarjev

V ponedeljek, 23. marca 2015, so se v prostorih Mestne knjižnice Grosuplje srečali mladi novinarji in literati, ki bodo tudi letos občane Grosupljega v eni izmed prihodnjih številk Grosupeljskih odmevov razveselili s prilogo Vetrnica.

  

Še preden pa se bodo lotili novinarskega pisanja in za bralce pripravili zanimive prispevke z različnimi tematikami, mogoče kašen intervju, bodo na novinarskih delavnicah pridobili in izpilili nekaj svojih novinarskih veščin. V svet novinarstva jih bo skozi delavnice popeljala novinarka, nam pa dobro poznana tudi kot moderatorka in literarna navdušenka, Larisa Daugul.

  

Dobrodošlico v Mestni knjižnici Grosuplje je mladim novinarkam in novinarjem izrekla direktorica knjižnice Roža Kek in jim zaželela, da jim bodo delavnice prinesle veliko novega znanja, in da bodo na njih izvedeli veliko takšnih prijemov, ki jim bodo služili pri nadaljnjem delu, ko bodo snovali novo Vetrnico.

  

V imenu občine je mlade novinarke in novinarje pozdravil direktor občinske uprave Dušan Hočevar. Grosupeljski odmevi izidejo 10-krat letno in pokrivajo predvsem naše lokalne dogodke. Ob tem jim je pokazal lanskoletne Grosupeljske odmeve, ki so vsebovali prilogo Vetrnico, s seboj pa je prinesel tudi čisto svežo številko Grosupeljskih odmevov, ta ima na naslovnici sliko Kopanja, slikano iz zraka. Tudi naš urednik Brane Petrovič svoje znanje ves čas nadgrajuje in zadnje mesece nas s svojim helikopterjem na daljinsko vodenje z vgrajeno kamero pogosto razveseljuje s prikazovanjem naše občine iz zraka.

V zadnji številki Grosupeljskih odmevov pa si lahko preberemo tudi o brezžičnem internetnem omrežju WiFreeGrosuplje, ki je mogoče nekoliko pomembnejši za mlade, pa tudi za novinarje. V Grosupljem in v Šmarju – Sapu je postavljenih kar 11 dostopnih točk do brezžičnega internetnega omrežja, ki ga vsi uporabljamo, je pa zelo priročen tudi za takšno terensko delo, ki ga opravljajo ravno novinarji.

»Želim vam uspešno delo, da boste naredili tako dober izdelek, kot so ga vaši kolegice in kolegi lansko leto, predvsem pa se zraven zabavajte. Pomoč imate odlično, Larisa vam bo lahko zaupala tudi veliko izkušenj s terena,« je še dejal direktor Dušan Hočevar.

  

Po uvodnih pozdravnih nagovorih so učenke in učenci iz Osnovne šole Brinje Grosuplje, Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje in Podružnične šole Šmarje – Sap pod mentorstvom Larise Daugul že zavihali rokave, zato se kar prepustimo, kaj bodo za nas pripravili tokrat.

 

Tekst in foto: Jana Roštan

Oglejte si tudi