Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Poraz, ki daje upanje

Grosupeljčani so na tekmi v Grosupljem pokazalil, da še vedno znajo igrati dobro košarko, čeprav so bili po podaljšku proti drugo uvrščeni ekipi Lige Maribor Messerju, kljub veliki želji in borbenosti poraženi.


Tekma je imela vse, kar si gledalci lahko želijo. Začetek tekme so sicer gostje iz Maribora začeli veliko bolje in si že takoj na začetku priigrali 15 točk prednosti (17:2). Katastrofalen začetek domačih pa jih je malo uspaval, saj so se domači vztrajno bližali ter tako uspeli do odmora zaostanek zmanjšati na znosnih 7 točk (38:31).
V nadaljevanje srečanja pa se je odvijala prava košarkarska poslastica, vendar samo za tiste z dobrimi živci. Domači košarkarji so zaostajali tudi cel drugi polčas, vendar so goste minuto pred koncem srečanja končno ujeli in imeli tudi zadnji napad na tekmi pri izenačenem rezultatu, vendar na žalost domačih košarkarjev in navijačev Jermanov zadnji met za zmago ni bil uspešen.
Tako smo že drugič letos v Grosuplju spremljali podaljške, kjer so domačini začeli bolje in si priigrali 5 točk prednosti, vendar so jih Mariborčani ujeli in zaradi bolj izkušene ekipe in športne sreče na koncu tekmo tudi dobili z rezultatom 87:82.
Točke za Grosuplje so dosegli : Erčulj 3, Antonijević 14, Lobe, Jeršin 3, Dikas 8, Trampuš 13, Zagorac 24, Tratnik 11, Miljković 2, Jerman 4.

Miroslav Dobričan, trener Grosuplja:
"Čestitke Mariboru Messerju za zmago. Tekma je bila zelo borbena, čvrsta in športna. Po zaostanku v prvi četrtini smo se vrnili v igro, v podaljšku pa nato nismo znali ohraniti vodstva. Tekma je bila lepa za zbrane gledalce, konec pa nekoliko bolj srečnejši za pristaše mariborske ekipe."

Igor Kuzma, trener Maribora Messerja:
"Tekma je ponudila vse kar košarka ponuja. Celotno tekmo smo bili v prednosti, vendar smo z nekaj nespametnimi potezami na koncu zapravili vodstvo. Domačini so imeli celo met za zmago. Bolje so začeli tudi podaljšek in povedli že s petimi točkami. Čestitke mojim fantom, da so se glede na to vseeno uspeli vrniti v igro. Tudi če bi zmagali domači košarkarji to nebi bilo nezasluženo. Ta zmaga je zelo pomembna za nadaljevanje Lige Telemach. Upam, da bomo še dvignili nivo naše igre in bili tudi v prihodnje konkurenčni."
Zahvaljujemo se vsem navijačem in obiskovalcem, ki so nas  zopet prišli spodbujat v zelo velikem številu in pripravili odlično košarkarsko vzdušje. S takim pristopom in igro  domačih košarkarjev se bodo prav gotovo radi vračali na naše tekme in ne dvomimo, da nam tudi na novo zmago ne bo potrebno več dolgo čakati.

Marko Antonijević
http://www.kklub-grosuplje.si/index.php?option=com_content&view=article&id=2303:poraz-ki-nam-daje-upanje&catid=1:zadnje-novice

Oglejte si tudi