Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Izjemno pomebna tekma proti Elektri

V soboto ob 20h, se bodo naši košarkarji na izredno pomembni tekmi v domači dvorani pomerili proti ekipi Elektre iz Šoštanja. Elektra je še edina ekipa v letošnji sezoni, ki ni okusila slasti zmage.

 

Lahko bi rekli, da se bosta v soboto pomerili dve ranjeni ekipi, saj trenutno zasedata rep razpredelnice. Za obe ekipi je tekma izrednega pomembna.Grosupeljčani bi se v primeru zmage oddaljili od zadnjega mesta, ter se tako vrnili v boj za višja mesta, košarkarji Elektre pa bi se v primeru zmage priključili ostalim in se premaknili iz začelja lestvice.

 

Ekipa Elektre ima že kar nekaj sezon skorajda nespremenjeno okostje ekipe, k temu pa vsako sezono dodajo dva ali tri nove igralce. Letos so tako v ekipo prišlištirje novi igralci  (Vasić, Lelić, Ognjenović, Hasić), nov pa je tudi srbski strateg Ivan Smiljanić. Najbolj zveneča okrepitev je vsekakor srbski branilecNikola Vasić, ki se je ekipi pridružil pred tednom dni in ima za seboj že pestro paleto klubov po celi Evropi. Igra Elektre je v veliki meri odvisna od njihovih zunanjih igralcev ( Zagorc, Podvršnik, Vasić, Bajramlić, Lelić), ki so vsi po vrsti odlični strelci. Pod obročem je letos v najboljši formi Brčina, ki pa se hrani izključno z asistencami zunanjh igralcev.

 

Košarkarji Grosuplja se po bolečem in nesrečnem porazu proti Rogaški nadejajo, da se bodo v soboto veselili svoje druge zmage. Kot pravijo so tekmo proti Rogaški po ponedeljkovi analizi pozabili in se s polno paro pripravljajo na tekmo v soboto. Zavedajo se, da je tekma zelo pomembna in naredili bodo vse, da v soboto dosežejo novo zmago. Na srečo so vsi igralci zdravi in brez večjih težav, zato se lahko nadejamo dobre predstave naših košarkarjev.

 

Kapetan ekipe Marko Antonijević: "Tekma v soboto je za obe ekipi izjemno pomembna. Po težkem razporedu na začetku sezone sedaj prihajajo tekme, v katerih izgovorov za poraz ni več. Ekipa Elektre si po kakovosti moštva sigurno ne zasluži biti na dnu lestvice in verjetno imajo svoje probleme. Na nas je, da te njihove probleme izkoristimo in jih obrnemo sebi v prid. Skozi celoten teden trdo treniramo in prepričan sem, da se bomo v soboto skupaj z našimi navijači veselili druge letošnje zmage."

 

Marko Antonijević

Oglejte si tudi