Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Grosupeljčani poraženi na obali

V 4. kolu Lige Telemach so naši košarkarji doživeli tretji poraz. Tokrat so bili na gostovanju pri Portorožu boljši domačini so zmagali z rezultatom 77:69 (26:12, 15:26, 12:13, 24:18).

 

 

Tekmo so domači košarkarji začeli veliko bolje od Grosuplja. Portorožani so bili v 1. četrtini bolj agresivni v obrambi in veliko bolj razpoloženi v napadu, ter si že na samem začetku priigrali visoko prdnoest, saj so 1. četrtino dobili z rezultatom26:12. V nadaljevanju je bila slika popolnoma obratna, saj so Grosupeljčani strnili svoje vrste v obrambi, odprlo pa se jim je tudi v napadu, ter tako 2. četrtino dobili z 15:26 in na odmor odšli  z zaostankom treh točk 41:38.

 

V 3. četrtini sta bili v ospredju zopet obrambi, saj sta tokrat obe ekipi imeli nekaj težav pri doseganju košev in si nobeni ni uspelo priigrati večje prednosti. Tretjo četrtino so dobili košarkarji Grosuplja in sicer z rezultatom 12:13 in tako so pred zadnjo četrtino domačini imeli le dve točki prednosti 53:51.

 

V zadnji četrtini se je bil velik boj za vsako žogo in vsak koš. V 37. minuti je najboljši strelec tekme Krubally približal Grosupeljčane na zaostanek dveh točk (61:59), nato pa je najboljši posameznik domačih Tratnik najprej zadel zadve točki in nato še dvakrat zapored dobro reagiral v obrambi, ko je z blokado omogočil lahek koš Špana, ter ukradeno žogo in svojim zabijanjem praktično odločil zmagovalca. Portorožani so tako na koncu lahko rečemo zasluženo zmagali, naši košarkarji pa bodo imeli nove priložnosti za zmago že naslednji teden, ko v domači dvorani pričakujejo ekipo Rogaške Slatine.

 

Točke za Grosuplje so dosegli: Erčulj, Krubally 25, Buchberger 7, Antonijević 11, Trampuš, Julević 13, Krušič 8, Williams 2, Jerman 3.

 

Dejan Mihevc, trener Grosupljega:
"Portorož nas je nadigral ravno v tistih elementih igre, na katere smo se pripravljali cel teden. Prepričljivo so je bil boljši v skoku, njegovim zunanjim igralcem pa smo dopustili, da se razigrajo. Mi smo jih skozi celo tekmo lovili, a na koncu so domačini zasluženo zmagali. Pred nami sta sedaj dve domači tekmi, na katerih enostavno moramo pokazati drugačen obraz in osvojiti pomembne točke pred nadaljevanjem Lige Telemach. Čestitke Portorožu za zasluženo zmago. Posebej bi se rad zahvalil zvestim navijačem, ki so nas prišli vzpodbujati na Obalo."

 

Kostantin Subotić, trener Portoroža:
"Za nami je prava prvenstvena tekma, z našim dobrim začetkom in nato odgovorom gostujoče zasedbe. V drugem polčasu se je odvijala prava borba od prve do zadnje sekunde. Mi smo v ključnih trenutkih zadeli pomembne mete, bili bolj zbrani in imeli več razpoloženih košarkarjev. Fantom lahko čestitam za prikazano, Grosupeljčanom pa za športno in korektno igro."

 

Marko Antonijevič

Oglejte si tudi