Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

"Biti ali ne biti" pravi Milović

V petem kolu Lige za obstanek, čaka v soboto naše košarkarje pomembno srečanje proti Hopsom iz Polzele.

Po dveh zaporednih gostujočih porazih (Slovan,Rogaška), si naši košarkarji novega neuspeha v domači dvorani preprosto ne smejo privoščiti. Tokrat se bodo pomerili z ekipo Hopsov, ki si prav tako še niso zagotovili obstanek med elito, zato lahko pričakujemo trd boj za vsako žogo. V rednem delu prvenstva sta si ekipi razdelili domači zmagi, ekipa Hopsov pa je med samo sezono doživela korenite spremembe.

Največja nevarnost preti od zimzelenega Jagodnika, ki še enkrat več dokazuje, da se športniki ne delijo na stare in mlade, temveč na dobre in slabe. Ob Jagodniku pa bo treba največ pozornosti posvetiti organizatorju igre Vujasinoviću, ki je motor ekipe, ter igro zapusti  samo ob primeru petih osebnih napak, terameričanu Robertsonu, ki odlično izkorišča svoj met od daleč in svoje fizične predispozicije. Če bodo naši košarkarji uspeli zaustaviti oziroma limitirati dva od treh ključnih košarkarjev potem bo zmaga sigurno ostala doma.

Grosupeljčani so teden z eno samo tekmo izkoristili za večjo količino treninga in dobro pripravo na nasprotnika, saj se zavedajo, da je to tekma kjer šteje le zmaga. Po slabi igri proti Elektri in Slovanu je bila tekma v Rogaški pokazatelj, da se zopet dvigujejo v formi in da se v soboto lahko upravičeno nadejajo novi zmagi. Težav s poškodbami na srečo ni, tako da bo trener Milović lahko računal na vse igralce.

Predrag Milović, trener Grosupljega:
"Minuli teden smo zelo dobro izkoristili za treninge. Zavedamo se, da so vse naše naslednje domače tekme za biti ali ne biti. Vsak poraz nas bi oddaljil od obstanka v Ligi Telemach. Verjamem v svojo ekipo, čeprav nas proti ekipi Hopsov čaka težko delo, saj je ta v zelo dobri formi. Nasploh je moštvo s Polzele dobro sestavljeno in vodeno. Sam sem večni optimist, zato verjamem, da se bo moja ekipa na tej tekmi prebudila in prikazala svoj maksimum. Upam, da zmaga ostane v Grosupljem."


Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
"V Grosupljem nimamo kaj izgubiti, lahko pa veliko pridobimo. Zmaga bi nam pet kol pred koncem državnega prvenstva, prinesla štiri zmage prednosti pred novincem v Lige Telemach. Moramo odigrati ekipno in disciplinirano. Na nekaj tekmah smo dokazali, da to zmoremo. Imamo nekaj težav s poškodbami, kljub temu pa verjamem, da bomo odigrali tako kot znamo in zmoremo."

Oglejte si tudi