Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Vrtec Kekec dobil republiško priznanje

Minuli teden je Zavod za šolstvo že štirinajstič podelil priznanja Blaža Kumerdeja. Med letošnjimi dobitniki je tudi projektna skupina iz grosupeljskega vrtca Kekec, ki je prejela priznanje za izjemne dosežne v partnerskem sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalno prakso v obdobju zadnjih treh let.

PROJEKTNO SKUPINO IZ VRTCA KEKEC GROSUPLJE, sestavljajo:  Alenka Vidmar, logopedinja in vodja projektne skupine,Majda Fajdiga, ravnateljica vrtca, ter vzgojiteljice predšolskih otrok: Petra Bor,Darja Brčan, Helena Ferjan, Branka Okorn in Taja Ožbolt Ilaš.

Vrtec Kekec Grosuplje sodeluje z ZRSŠ pri uresničevanju kakovostne predšolske vzgoje že vrsto let in v raznih projektih. Iinovacijski projekt, ki je dobil nagrado, ima naslov "Iskanje novih načinov za spodbujanje jezikovnih zmožnosti otrok v vrtcu". Model opozarja na dejavnike  učnega okolja, ki spodbujajo otrokovo mišljenje, govor, komunikacijske in socialne kompetence v vrtcu. Ker gre za pomembno podlago kasnejše bralne pismenosti in učne uspešnosti otrok, osvetljuje primer omenjenega projekta tudi vlogo institucionalne predšolske vzgoje pri spodbujanju funkcionalne bralne pismenosti v celotni vertikali vzgoje in izobraževanja.

Priznanja so letos prejeli še OŠ Lava Celje in Ljudski vrt Ptuj, Zavod za usposabljanje Janeza Levca Ljubljana in razvojni tim za inovacijski projekt Opismenjevanje in razvoj vseh čutil.

Oglejte si tudi