Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
4°C
ČET.
12°C
4°C
Oceni objavo

Na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica podelili spričevala poklicne mature

Danes, 6. 7. 2015, ob 10. uri, je bilo na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica zelo slovesno. Letošnja generacija ekonomskih tehnikov je prejela zrelostna, maturitetna spričevala. Že ob seznanitvi z rezultati je zavladalo veliko veselje, saj so bili vsi kandidati z izjemo enega uspešni. Dijaki-maturanti so upravičeno vzklikali: »Na to se je splačalo čakati štiri leta!« Tudi vsi prisotni učitelji so s ponosom sprejeli uspeh svojih dijakov, zagotovo je to skupen uspeh njih, dijakov in predanega, vestnega in odgovornega štiriletnega dela.

 

Veselje in ponos je izrazil tudi ravnatelj Milan Jevnikar, ki je v slavnostnem nagovoru povzel še osnovne statistične podatke. Omenil je, da je bila letošnja generacija izjemna v več ozirih. Prav vsi, ki so se davnega leta 2011 vpisali v program ekonomski tehnik so prišli do četrtega letnika (28) in ga letos maja, razen dveh, torej 92,9 %, tudi uspešno končali. Od 26 kandidatov, ki so pristopili k maturi, pa je le enemu spodletelo pri enem predmetu, kar pomeni odličen 96,2 % uspeh na letošnji poklicni maturi.

 

Pomemben je tudi podatek, da je bilo povprečno število točk na letošnji poklicni maturi zelo visoko, kar 16 od 23 možnih točk. Nihče ni maturiral z 8, do 10 točkami. To dejansko dokazuje veliko kvaliteto naše srednje šole, ki dijakom res nudi dobro znanje.

 

Spet imamo tudi zlato maturantko Niko Latin, ki je dosegla 22 točk in s tem dobila spričevalo o izjemnem uspehu na poklicni maturi. Pričevalo ji je poleg ravnatelja podpisala tudi ministrica dr. Maja Makovec Brenčič. Za ta uspeh je Nika dobila tudi Srebrno Jurčičevo nagrado, eno najvišjih šolskih priznanj.

 

Ravnatelj je ob koncu prireditve maturantom zaželel uspešno kariero in dolgo srečno življenje. Zahvalil jim je za njihovo delo in uspeh ter jih povabil, naj dober glas o svoji šoli širijo v domače okolje. Vpis v ekonomsko šolo, tako kot v celi Sloveniji, tudi v Ivančni Gorici upada in bi bila res velika škoda, če bi se zgodilo, da bi kdaj morali zapreti tako dober in uspešen program.

 

Slavje v Ivančni Gorici se je končalo s slovesno maturantsko himno Gaudeamus igitur, ki je letos zazvenela posebej veselo, navdušeno in mogočno.

 

Milan Jevnikar

Oglejte si tudi