Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Okužba s salmonelo na OŠ Brinje izvira iz šolske kuhinje

Na Osnovni šoli Brinje  so po zadnjih podatkih potrdili sum, da okužba s salmonelo izvira iz šolske kuhinje, kar so pokazali rezultati inšpekcijskega pregleda.


Po zadnjih podatkih http://www.os-brinje.si/ na dan  13.10.2014

Starše obveščamo, da smo danes, 13. 10. 2014, ob 15. uri prejeli dodatne izvide preiskav v zvezi s sumom na salmonelo. Rezultati potrjujejo, da je bila klicenosec ena od zaposlenih v kuhinji.

Zagotavljamo vam, da smo v šoli izvedli vse potrebne ukrepe, ki onemogočajo nadaljnje širjenje okužbe. Starše prosimo, da otroke osvestijo o ustrezni higieni po uporabi stranišča. Zahvaljujemo se za sodelovanje.

 

Na spletni strani http://www.os-brinje.si/index.php/solska-prehrana/jedilnik si lahko ogledate celo-tedenski jedilnik na OŠ Brinje.

 

Po podatkih http://www.os-brinje.si/ na dan 9.10.2014:

Obveščamo vas, da smo prejeli delne rezultate inšpekcijskega pregleda v zvezi s sumom okužbe s salmonelo. Kuharice, za katere smo že prejeli negativne izvide, bodo jutri, 10. 10., začele s pripravo šolske prehrane. Jutri bodo učenci v šoli lahko prejeli malico, kosilo in popoldansko malico. Zajtrka do nadaljnega ne bo. 

Ko bomo izvedeli kaj več, vas bomo ponovno obvestili. Hvala za razumevanje. 

 

Do suma je prišlo, ko je eden od učencev med poukom padel v nezavest in so pri njem potrdili okužbo s salmonelo. S salmonelo naj bi bil okužen še en učenec, vendar uradnega podatka o tem  nimamo. Zato  so Inšpektorji uprave za varno hrano in  predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje sprožili preiskavo, če okužba izvira iz šolske kuhinje. 

O težavah, ki so bile podobne  tistim, ki jih je imel okuženi učenec, naj bi že od začetka leta govorilo več učencev, kaj pa bodo odkrili strokovnjaki, bo znano v naslednjih dneh. 

 

 

Oglejte si tudi