Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

XVIII. Pohod spominov

Združenje borcev za vrednote NOB Grosuplje in Planinsko društvo Grosuplje vabita v soboto, 19. oktobra, na XVIII. Pohod spominov - Po Radenskem polju in Ilovi gori.  Start bo ob 7.30 izpred gostilne LUNCA v Zagradcu pri Grosupljem

 

V prvem delu pohoda si bomo ogledali zanimivosti Radenskega polja in vstopili tudi v podzemni svet Zatočnih jam, do podzemne reke, ki zopet privre na dan v izvirih Krke. Za ta del morajo imeti pohodniki ustrezne čevlje za hojo po rosnih travnikih in močne svetilke za obisk jame.

 

V nadaljevanju bomo hodili po območju dramatičnih bojev, ki so tod potekali od 1. do 4. novembra 1943. Mimo vasice Gaberje se bomo povzpeli do grobnice in spomenika padlim na Ilovi Gori.

Ob 11 uri se bomo pri grobnici na Ilovi Gori pridružili spominski svečanosti s kulturnim programom in tovariškim srečanjem.

 

V drugem delu pohoda, ki ga bomo pričeli ob 13. uri se bomo sprehodili po območjih bojev v obširnih gozdovih Ilove Gore, mimo lovske koče, spomenika pri Križu in na Plešivici ter nazaj na izhodišče.

 

Na tem pohodu bomo prehodili 18 kilometrov, premagali 250 metrov višinske razlike ter spoznavali naravne in zgodovinske znamenitosti Grosupeljske občine.
Pohod in prireditev bo v vsakem vremenu. Pohodniki hodijo na lastno odgovornost.
Dodatne informacije: 041 696 940 (Franc Štibernik)

 

Avtor: Franc Štibernik

Oglejte si tudi