Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Javna razgrnitev načrta za Podružnično šolo Polica

Podružnična šola Polica se že dalj časa sooča s prostorsko problematiko. Razlog se skriva predvsem v trendu priseljevanja in veliki nataliteti, poostrili pa so se tudi normativi za šole oz. razrede.

Že v začetku leta 2011 se je pričelo z več usklajevalnimi sestanki z lastniki zemljišč, na katerih bi lahko nastala nova šola. Sestanki so obrodili sadove in še v istem letu je bila za namen umestitve v prostorske akte izdelana Študija preveritve prostorsko programske postavitve POŠ Polica v prostor, ki je zajemala analizo lokacije postavitve »nad avtocesto«. Omenjena lokacija je imela svoje prednosti v dostopu, širitvi, prometni povezanosti ter v priklopu na vodovodno in kanalizacijsko omrežje. Študija je nastala v sodelovanju s predstavniki Občine Grosuplje, Krajevne skupnosti Polica, Osnovne šole Brinje Grosuplje in Podružnične šole Polica.

 

V obdobju priprave Občinskega prostorskega načrta (OPN) se je izdelal urbanistični načrt za naselje Polica, v katerem so bile variantno obravnavane lokacije za novo Podružnično šolo Polica, katere pa v sprejeti OPN, ki je stopil v veljavo 13. 2. 2014, niso umeščene.

 

Občina je zato pričela s spremembami in dopolnitvami Občinskega prostorskega načrta Občine Grosuplje (SDOPN 1), ki vključuje tudi pobudo občine za spremembo osnovne namenske rabe za novo lokacijo Podružnične šole Polica.

 

Tekom postopka SDOPN 1 je občina pričela s pridobivanjem zemljišč za novo lokacijo šole. Ker pa je potreba po izgradnji nove šole strateškega pomena za občino in je v širšem družbenem interesu, se je občina odločila postopek spremembe namenske rabe prostora na predlaganem območju voditi v posebnem postopku sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta Občine Grosuplje (SDOPN 2).

 

Javna razgrnitev dopolnjenega osnutka Sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta Občine Grosuplje za območje nove podružnične osnovne šole Polica  (SDOPN 2) bo potekala v času od  srede, 15. aprila 2015, do vključno četrtka, 14. maja 2015, v prostorih Občine Grosuplje. Javna razprava SDOPN 2 pa bo potekala v sredo, 6. maja 2015 ob 16.00 uri, v dvorani Družbenega doma Grosuplje.

 

»Lahko rečem, da smo z današnjim dnem storili kar pomemben korak naprej pri uresničevanju naše zelo pomembne investicije, gradnje nove podružnične šole na Polici. Z današnjim dnem začnejo teči vsi postopki za umeščanje v prostor, ko bo vsem občankam in občanom na voljo vpogled v to, kje bo lokacija, kako bo vse skupaj videti. Po končani enomesečni javni razpravi pa upam, da bomo lahko čim prej na občinskem svetu sprejeli spremenjen odlok in začeli s postopkom za pridobivanje gradbenega dovoljenja in z gradnjo nove šole,« je ob pričetku javne razgrnitve povedal župan dr. Peter Verlič. 

 

Tekst in foto: Jana Roštan

Oglejte si tudi