Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Srečanje upokojencev občin Dobrepolje, Grosuplje, Ivančna Gorica

V soboto, 12. oktobra 2013, je v Jakličevi dvorani v Dobrepolju potekalo kulturno družabno srečanje društev upokojencev občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje. Prisluhnili smo koncertu pevskih zborov društev upokojencev treh občin, ki mu je sledilo še prijetno druženje. Srečanju je prisostvoval tudi župan dr. Peter Verlič.

 

Koncert so z evropsko folk glasbo otvorili Gross upi, nato pa je vse prisotne pozdravila in nagovorila predsednica Koordinacije društev upokojencev občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje Malči Žitnik. Izpostavila je, da sta Občina Grosuplje in Občina Ivančna Gorica pristopili k mednarodnem projektu Starosti prijazna občina. Gre za zelo dober in napreden projekt, ki bo veliko pripomogel h kvaliteti življenja starejših, je povedala Malči Žitnik in se županoma obeh občin za to potezo lepo zahvalila. Vsem prisotnim v dvorani je zaželela prijetno počutje ter da bodo iz srečanja odšli dobre volje in obogateni z žlahtnim kulturnim sporočilom lepe domače slovenske pesmi.

 

Na odru se je zvrstilo kar pet pevskih zborov, prisluhnili smo Ženskemu pevskemu zboru Večerna zarja, ki prihaja iz Društva upokojencev Šmarje – Sap, Ženskemu pevskemu zboru Harmonija, ki prihaja iz Društva upokojencev Ivančna Gorica, Mešanemu pevskemu zboru Sončni žarek, ki prihaja iz Društva upokojencev Šentvid pri Stični, Ženskemu pevskemu zboru Lastovke, ki prihaja iz Društva upokojencev Grosuplje, z zborovskim petjem pa se nam je na odru predstavil tudi Mešani pevski zbor Škrjanček, ta prihaja iz Društva upokojencev Dobrepolje.

 

Ob koncu koncerta je vse zbrane pozdravil župan dr. Peter Verlič, nastopajočim pa za tako lepo in ubrano petje iskreno čestital.

 

Program je povezoval in s ščepcem humorja začinil Igor Ahačevčič.

 

Vir (tekst in foto): http://www.grosuplje.si/kulturno-druabno-sreanje-drutev-upokojencev-obin-grosuplje-ivanna-gorica-in-dobrepolje-2013.html

Oglejte si tudi