Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Big Band Grosuplje in Vlado Kreslin za dober namen

 

Fundacija DREVORED in Big Band Grosuplje organizirata dobrodelni koncert na katerem bo osrednji gost legendarni Vlado Kreslin. Celoten izkupiček koncerta bo namenjen šolskim potrebščinam za otroke iz socialno šibkih družin iz občine Grosuplje.


Vlado Kreslin. Legenda, prekmurski glasbenik in pesnik, ki nas s klobukom na glavi in črno kitaro v rokah navdušuje že desetletja, bo gost Big Banda Grosuplje, ki je prav za to priložnost pripravil več priredb njegovih pesmi. Obljubljajo pa tudi druge goste kot glasbena presenečenja. Koncert, ki ga gotovo ne smete zamuditi ljubitelji “našega” Big Banda, Vlada Kreslina, dobre glasbe in dobrih dejanj.

 

 Koncert bo v nedeljo, 13. 9. 2015, ob 19:30 v Kulturnem domu Grosuplje. Vstopnice so že na voljo v Mestni knjižnici Grosuplje, Pupa Pubu in na Zvezi kulturnih društev Grosuplje in uro pred koncertom v preddverju dvorane. Cena: 15 eur.

 

Big band Grosuplje je  eden najdejavnejših amaterskih orkestrov v Sloveniji. Pred 15. leti ga je ustanovil Braco J. Doblekar. Pred tremi leti je zasedbo prevzel prof. Klemen KotarV tem času je zasedba sodelovala s  številnimi odmevnimi glasbeniki in skupinami (Oto Pesner, Alenka Godec, Jadranka Juras, Elvis Jackson, Pepel in kri, Hazard … seznam je res dolg) in s številnimi tematsko prirejenimi koncerti redno polni dvorane in studie. Big Band Grosuplje tokrat pripravlja prav poseben koncert, s prav posebnim gostom, za poseben namen.

 

V lanskem letu sta socialni delavki obeh grosupeljskih osnovnih šol opozorili Fundacijo Drevored,  da se soočajo s pomanjkanjem šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin preko celega leta. Da gre za pereč problem, so se strinjali tudi na Centru za socialno delo Grosuplje, Župnijskem Karitasu in Rdečem križu Grosuplje. Tako smo se skupaj z Big Bandom v začetku letošnjega leta odločili za organizacijo dobrodelnega koncerta. Ponosni smo, da nam je k sodelovanju uspelo prepričati tudi Vlada Kreslina.

 

Celoten izkupiček koncerta bo namenjen šolskim potrebščinam za otroke iz socialno šibkih družin iz občine Grosuplje.

 

Celoten izkupiček bo namenjen nakupu šolskih potrebščin, učbenikov … Potrebščine bomo, tako kot doslej, poskušali ugodno nakupiti pri dobaviteljih in bodo na voljo dobrodelnim organizacijam (RK, Karitas, socialne službe šol, CSD), ki razpolagajo s potrebnimi podatki o upravičenosti posameznikov.

"Na naši šoli opažamo, da se socialne razlike med učenci hitro povečujejo. Vse več je družin, ki ne zmorejo redno pokriti stroškov prehrane in drugih šolskih dejavnosti. V družinah, kjer je poraba vsakega evra skrbno premišljena, je pomoč v katerikoli obliki zelo dobrodošla. Šolske potrebščine, ki bi jih lahko nekateri učenci dobili v šoli tudi med šolskim letom prispevajo k boljšemu učenju posameznika in zniževanju stresa učencev. Mnogi otroci se namreč zavedajo finančnih stisk staršev, zato izbirajo cenejše, a manj kvalitetne pripomočke, se ne želijo udejstvovati dražjih dejavnosti ipd. Na šoli menimo, da vse, s čimer lahko lajšamo stroške družinskih proračunov, gre v dobro naših učencev.Na šoli menimo, da vse, s čimer lahko lajšamo stroške družinskih proračunov, gre v dobro naših učencev." Pavlina Antolič, šolska svetovalna delavke na OŠ LA Grosuplje

"V nestabilnih razmerah, ko je brezposelnost visoka, ko ogromno zaposlenih dela za minimalno plačilo ali pa sploh ne dobijo plače, vsak planiran in dodaten strošek, predstavlja breme za družinski proračun. V začetku šolskega leta je potrebno kupiti šolske potrebščine: torbo, zvezke, delovne zvezke, učne pripomočke in kar nekaj družin vloži vlogo za izredno denarno pomoč, ki je namenjena nakupu le teh. Zato je vsak evro, ki je namenjen lajšanju stisk glede šolskih potrebščin dobrodošel. Danes, ko ni nič več zastonj, velik strošek tudi predstavljajo šole v naravi in tabori, ki se jih kakšen otrok zaradi finančne stiske staršev ne more udeležiti. Potreba po šolskih potrebščinah se pojavlja skozi celo leto, zato bi bilo prav, da na šolah obstaja sklad, iz katerega bi lahko plačevali obveznosti otrokom, katerih starši se znajdejo v stiski in bi bil namenjen zmanjševanju segregacije in stigmatizacije." Nenad Stojanović, direktor CSD Grosuplje
"Potrebe po šolskih potrebščinah se pokažejo tudi kasneje med šolskim letom, ko se zgodi kaka nesreča (lani na primer je v požaru družina s 5 otroki čez noč zgubila vse), pa tudi zaradi porabe rabljenih in manj kvalitetnih šolskih potrebščin in kadar se družina brez vsega sredi leta priseli. Skušamo pomagati ob najbolj nepredvidenih situacijah in izrednih razmerah." RK-OZ Grosuplje
Tekst Irena Gantar - Fundacija DREVORED

Oglejte si tudi