Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Zimske razmere v občini

STANJE NA CESTAH

Ceste v vodilnih naseljih ter regionalne ceste so očiščene in normalno prevozne, z izjemo regionalne ceste Mlačevo – Krka (od konca Luč do Krke) in regionalne ceste Mlačevo – Rašica (od konca naselja Čušperk do Zdenske vasi). Prav tako so očiščeni tudi pločniki za pešce. Ostale krajevne poti so delno poledenele in mestoma tudi neprevozne.

Vzdrževalci cest so na terenu in sproti odpravljajo vse nepravilnosti. Kljub temu pozivamo občane, da ceste uporabljajo zgolj za nujne opravke.

 

PRESKRBA S PITNO VODO

Stanje preskrbe s pitno vodo se je od jutranjih ur izboljšalo, saj smo pridobili in v sistem vključili še dodatna dva agregata, tako da je na območju občine Grosuplje oskrba s pitno vodo zagotovljena. Z regijskimi strukturami Civilne zaščite pa potekajo še dogovori o dobavi 20kW trofaznega agregata za potrebe črpališča Železnica – vodovodni sistem Velike Lipljene in črpališča Kačjak – vodovodni sistem Grosuplje.

Že od včeraj je z Elektro nadzorništvom Grosuplje vzpostavljeno sodelovanje pri odpravi posledic žledenja. Danes do 9. ure je bil izvajan režim varovanja poškodovanih električnih vodnikov, od 9. ure dalje pa so gasilci angažirani pri krčenju visokonapetostnih električnih daljnovodov.

Močnejše agregate za nadomestno napajanje posameznih toplovodov išče Elektro gospodarstvo, težave imajo s tehničnim osebjem, ki je potrebno pri priključitvi in zagonu agregatov.

 

ELEKTRO OSKRBA

Na območju Elektra Ljubljana vremenske razmere in žled še vedno povzročajo nove okvare, ki Elektru Ljubljana onemogočajo dostop do odjemalcev. Preko srednjenapetostnega omrežja poskušajo z električno energijo oskrbovati čim večje število odjemalcev. Zaradi preobremenjenosti srednjenapetostnega omrežja bodo napetostne razmere slabše, lahko pa pride tudi do prekinitev dobave z električno energijo.

 

Vir: http://www.grosuplje.si/obvestilo-o-stanju-na-cestah-preskrbi-s-pitno-vodo-in-elektro-oskrbi-3-2-2014.html  

Foto: Brane Petrovič

Oglejte si tudi