Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Zdravstveni dom Grosupljei dobiva novo podobo

V začetku decembra 2013 sta župan dr. Peter Verlič in direktor podjetja GIC gradnje  Ivan Cajzek podpisala pogodbo za gradnjo prizidka k Zdravstvenemu domu Grosuplje. Gradbena dela so se pričela še v istem mesecu. Vzdolž hriba, desno od zdravstvenega doma so izkopali gradbene jame, odstranili vrhnji sloj zemljine in zdrobili spodaj ležeče kamnine.

  

V začetku marca 2014 smo za izgradnjo novega težko pričakovanega prizidka slovesno položili temeljni kamen, od tistega dne dalje pa je stavba poleg obstoječega zdravstvenega doma iz dneva v dan večja.

  

Betonska dela so zaključena, tako da je osnovni skelet objekta že viden. V objektu intenzivno izvajajo strojna in elektro inštalaterska dela, istočasno potekajo tudi ostala obrtniška dela ter montaža oken in vrat. Prav tako so v pritličju že izdelali tlake ter predelne stene in strope. V teku so slikopleskarska dela, tako v pritličju kot v nadstropju, poteka pa tudi že toplotna izolacija fasade ter izolacija zunanjih in notranjih sten.

  

Zunaj objekta gradijo meteorno in fekalno kanalizacijo, dovozno rampo na zunanje parkirišče v nadstropju, potekajo pa tudi dela zunanje ureditve in ureditve novih parkirišč. Med obstoječima objektoma dosedanjega zdravstvenega doma in novim objektom zdravstvenega doma že gradijo nov centralni vhod z dvigalnimi jaški.

   

Vsa dela potekajo intenzivno in z več različnimi ekipami. Že je objavljen razpis za medicinsko opremo in pohištvo, ki se predvidoma zaključi v juliju, nato pa sledi montaža medicinske opreme in pohištva.

  

Prizidek bo obsegal 8 splošnih ambulant, urinski in hematološki laboratorij, službo nujne medicinske pomoči, garažo, tehnične prostore in povezovalni hodnik. Dostop gibalno oviranim v vse objekte bo omogočen z dvigali. Otvoritev novega prizidka k Zdravstvenemu domu Grosuplje je predvidena v jeseni tega leta.

 

vir (tekst in foto): http://www.grosuplje.si/

Oglejte si tudi