Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

V Grosupljem imamo brv ljubezni

V petek, 25. oktobra 2013, je izvajalec del podjetje Hoja d.d. v centru Grosupljega čez potok Grosupeljščica z avtodvigalom namestil leseno brv. Vendar pa tokrat ne gre za navadno brv, prostor, ki smo ga »iztrgali« potoku, bo od sedaj naprej pisal zgodbe o srečevanju in povezovanju.


Montaža lesene brvi je privabila številne mimoidoče, ki so nad videnim izrazili navdušenje, z zanimanjem pa so postopek namestitve nove brvi spremljali tudi naši najmlajši iz bližnjega vrtca Rožle. Montažo lesene brvi sta med drugim spremljala tudi direktor občinske uprave Dušan Hočevar in predsednik Krajevne skupnosti Grosuplje Marjan Jakopin, ki sta na brv ljubezni že pripela vsak svojo ključavnico in tako svojo ljubezen »zaklenila« za večno.

 

Sicer pa se, kot je pojasnil direktor občinske uprave Dušan Hočevar, z namestitvijo brvi čez Grosupeljščico zaključuje projekt 3G. Spomnimo se, da je nova linija Ljubljanskega potniškega prometa 3G začela obratovati konec avgusta 2011. Integrirana potniška linija 3G je potnikom iz Grosupljega prinesla številne prednosti in jim omogočila, da se v Ljubljano zapeljejo s kartico Urbano. Poleg cenejše vožnje so bile prednosti uvedbe nove linije 3G pogostost in večja dostopnost do avtobusov, pomembna novost je bila tudi krožna linija po Grosupljem, ki je pripomogla k večji dostopnosti do avtobusnih postajališč tudi v samem mestu Grosuplje. Trasa linije 3G po Grosupljem je tako vse leto dodatno obratovala po Ljubljanski cesti, mimo Osnovne šole Brinje Grosuplje in do krožišča Logo. V krožišču Logo so se avtobusi s krožno vožnjo vrnili na Ljubljansko cesto.


Da bi omogočili tudi vzhodnemu delu Grosupljega boljši dostop v mrežo linij LPP, se od septembra 2012 avtobusna trasa od krožišča Logo nadaljuje po cesti Ob Grosupeljščici, nato priključi na Adamičevo cesto in po starem nadaljuje po Cesti na Krko. Na cesti Ob Grosupeljščici sta se uredili dve novi avtobusni postajališči, in sicer pri Domu starejših občanov Grosuplje in pri Domu obrtnikov Grosuplje.


Z namenom, da se prebivalcem v stanovanjskih objektih ob potoku Grosupeljščica omogoči hitrejši in enostavnejši dostop do avtobusnega postajališča pri Domu obrtnikov Grosuplje, sta Občina Grosuplje in Krajevna skupnost Grosuplje čez potok namestili premostitveni objekt – brv ljubezni.


Vir (tekst in foto): http://www.grosuplje.si/bregova-grosupeljice-povezuje-brv-ljubezni.html

Oglejte si tudi