Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Urejanje prehodov čez železniško progo

Občina Grosuplje in Ministrstvo za infrastrukturo in prostor sta 18. 1. 2011 sklenili Sporazum o medsebojnih obveznostih pri ureditvi in ukinjanju nivojskih prehodov ter gradnji nadomestnih povezav na železniški progi Grosuplje – Kočevje na območju občine Grosuplje, in sicer za  področje izven javne železniške infrastrukture oz. 3 m od osi zunanjega tira.


Gre za ureditev štirih nivojskih prehodov, na Spodnji Slivnici, v Čušperku, na gozdni cesti med Velikim Mlačevem in Veliko Račno (Cegovnica) ter v Grosupljem, na cesti Toneta Kralja, v križišču z lokalno cesto na Spodnjo Slivnico.


V sklopu urejanja prehoda v Grosupljem se bo asfaltirano križišče Ceste Toneta Kralja in lokalne ceste na Spodnjo Slivnico razširilo in višinsko prilagodilo. Na lokalni cesti Grosuplje-Spodnja Slivnica se bo uredila semaforizacija za potrebe prečkanja železniške proge, uredil pa se bo tudi krak Ceste Toneta Kralja, od nivojskega prehoda do Taborske ceste.


Na podlagi sklenjenega sporazuma Ministrstvo za infrastrukturo in prostor  sofinancira urejanje nivojskih prehodov do 50% vrednosti (projektno dokumentacijo, nadzor in gradnjo), medtem ko je samo zavarovanje prehoda z zapornicami s strani ministrstva financirano v celoti.


Vir (tekst in foto): http://www.grosuplje.si/ureditev-nivojskih-prehodov-v-obini-grosuplje.html

Oglejte si tudi