Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Energijska sanacija šol in vrtcev

Občina Grosuplje uspešna na javnem razpisu za energetsko sanacijo šol in vrtcev
Občini Grosuplje je preko javnega razpisa uspela s tremi vlogami, katerih skupna vrednost pridobljenih nepovratnih sredstev znaša nekaj čez kot 1,2 milijona evrov.

 

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je rezultate razpisa objavilo v sredo, 2. januarja 2013. Na javni razpis se je s tremi vlogami za energetsko sanacijo naslednjih objektov prijavila tudi Občina Grosuplje: VVZ Kekec Grosuplje na Trubarjevi cesti v vrednosti cca. 295.000 EUR, Osnovno šolo Louisa Adamiča z vrtcem Tinkara na Tovarniški cesti v vrednosti cca. 474.000 EUR in Podružnično šolo Šmarje – Sap v vrednosti cca. 432.000 EUR, so sporočili iz Občine Grosuplje.

 

Energetska sanacija bo na omenjenih objektih vključevala toplotno izolacijo fasad, zamenjavo ali vgradnjo oken in vrat na ovoju stavbe, toplotno izolacijo tal, sanacijo ali vgradnjo ogrevalnih, hladilnih in prezračevalnih sistemov (optimizacija ogrevalnih sistemov, vgradnja prenosnikov za vračanje toplote, izboljšave na ogrevalnih sistemih, meritev porabe energije), vgradnjo toplotnih črpalk in podobno.

 

Vir: Občina Grosuplje.

Oglejte si tudi