Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Znani finalisti slikarskega natečaja LokalART

Pa jih imamo, 20 finalistov slikarskega natečaja LokalART po izboru tričlanske strokovne komisije. Izmed izbranih del bo  komisija do 10. marca izbrala tri nagrajena dela. V tem času lahko preko Drevoredove Facebook strani  izberete svoje favorite tudi vi in jim pomagate do nagrade občinstva.


Vabimo te, da na Facebooku glasuješ za svojega favorita, ki bo po zaključku javnega glasovanja, prejel nagrado po izboru bralcev. Glasovanje poteka do 10. marca do 24. ure, zmagalo bo delo z največ všečki. Izmed vseh, ki boste glasovali, bomo izžrebali tudi eno nagrado pokrovitelja v vrednosti 50€.


Komentar komisije

Komisija za izbor del in nagrajencev je, glede na naravo digitalne vizualne informacije o na tečaj prispelih delih svoje delo v pred izboru opravila dopisno, po elektronski pošti. Vsi trije člani komisije smo pregledali slike 68 na natečaj prispelih del 23. avtorjev. Dela so motivno zelo  heterogena, po kvaliteti pa precej izenačena, zato so je komisija trudila, da bi v izbor vključila  večino  avtorjev, ki so v celoti ustrezali razpisnim pogojem.  Skupne metodologije izbora nismo izdelali, saj si kot strokovnjaki pridržujemo pravico subjektivne sodbe.  Vsak od nas je presojal po svojem znanju in izkušnjah. Skozi komunikacijo se je izkazalo, da smo v delih zasledovali podobne kriterije- kriterije dobre slike. Iskali smo v prvi vrsti dobro izražene vsebine, sporočilnost in prepričljivost dela, motivne in tehnične različnosti, svežino izražanja ter dodano vrednost domišljije – izvirnost. Zelo hitro je nastal pričujoči seznam, na katerega so se uvrstila tista dela, ki so v procesu odločanja dobila po tri ali dva glasova žirantov.  Komisija je v prvi izbor želela vključiti čim več avtorjev, zato ni nujno, da so izpadla dela po kvaliteti slabša od izbranih.

Komisijo bomo predstavili ob končnem izboru nagrajenih del.

Vsi štirje avtorji nagrajenih del bodo lahko razstavili nekaj svojih del na razstavi v Mestni knjižnici Grosuplje v drugi polovici marca.


Vir: http://www.drevored.si


Povezave

www.drevored.si

Oglejte si tudi