Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Avtoservis Boh d.o.o. po novem v Grosupljem

Podjetje Avtoservis Boh d.o.o. se je konec septembra z Malega Mlačevega uradno preselilo v nove poslovne prostore v Grosupljem. Marija in Robert Boh zagotavljata, da bodo njihove avtoservisne in prodajne storitve v bodoče ostale enako kakovostne, kot doslej in lažje dostopne.
Grosupeljčanom in okoličanom dobro poznan Bohov avtoservis je 11 let domoval na Malem Mlačevem, po novem pa ga najdete v grosupeljski gospodarski coni pod tovarniškim mostom ob železnici,  v neposredni soseščini Študentskega kluba Groš in Slaščičarne Kovačič. Tja so iz Sončnih dvorov preselili tudi svojo trgovino z rezervnimi avtodeli.

Družinsko podjetje


Robert Boh, izšolan za avtomehanika in s podlago več kot desetletnih delovnih izkušenj, je še z enim zaposlenim delavcem  začel samostojno dejavnost poleti 2001. V poslovnem prostoru, ki ga je zgradil na Malem Mlačevem, je na začetku popravljal vse vrste osebnih in dostavnih vozil, vključno z vulkanizerskimi storitvami. Ko je leta 2005 poleg dozidal še eno delavnico, je dejavnost razširil še na avtooptiko; kupili so tudi stroje in orodja za popravilo motornih glav vseh vrst avtomobilov.

Velika množica različnih avtomobilskih znamk je pomenila vedno večjo potrebo po različnih avtodelih v lastni mehanični delavnici. Ker je bil čas za popravilo avtomobila pogosto odvisen od  tega, v kolikšnem času so uspeli dobiti rezervni del, so se odločili za odprtje lastne franšizne trgovine  s podjetjem Motomat, danes (po združitvi z A-netom) ADEL. Trgovina je od leta 2009 delovala v Sončnih dvorih, po novem pa se je preselila poleg avtomehanične delavnice na Industrijsko cesto. Pred petimi leti se je v podjetju redno zaposlila žena Marija, ki je direktorica gospodarske družbe, Robert pa ostaja mojster v delavnici in vodi trgovino. Z zaposlenimi tvorita 6-članski kolektiv, ki se mu bo verjetno v nekaj letih pridružil še najstarejši sin, ki je prav tako solastnik firme. Trenutno študira na elektrotehnični fakulteti, sicer pa se redno udeležuje strokovnih izobraževanj, ki jih organizira BOSCH CAR – svetovna servisna mreža, katere član je Avtoservis Boh.

Kvaliteta podprta z blagovnima znamkama BOSCH CAR in ADEL


Podjetje je postopno napredovalo in širilo svojo ponudbo do točke, ko so poslovni prostori na Mlačevem postali pretesni in jih ni bilo mogoče prostorsko kam širiti, po drugi strani pa: »Trgovina v Sončnih dvorih je predstavljala logistično oviro. S stalnimi vožnjami med Mlačevim in Grosupljem smo izgubljali na času, obenem pa je bil to dodaten strošek. Zato smo se lani odločili za nakup novih poslovnih prostorov, v katerih bosta združeni delavnica in trgovina,« razlaga Marija Boh.  Prostor je bil zgrajen do tretje gradbene faze. V enem letu so ga uspeli dograditi: »Večinoma s kompenzacijami naših strank,« pripoveduje direktorica.

Na še enkrat večji površini, kot na Malem Mlačevem, so uredili delavnico, opremljeno z najsodobnejšo opremo za učinkovit in hiter servis za vse vrste osebnih vozil in dostavnih vozil do 3,5 tone nosilnosti. Storitev njihovega servisa je enakovredna storitvi kateregakoli pooblaščenega servisa tudi za vozila, ki so še v garanciji.  Med ponudbo je njihova specialnost popravilo oziroma ureditev motornih glav za vse vrste vozil. Poleg tehnične opremljenosti delavnice in strokovno podkovanih ljudi z izkušnjami, ki v njej delajo, je dodatno zagotovilo kvalitete Avtoservisa Boh servisna mreža BOSCH CAR, ki stoji v ozadju s svojimi zahtevami in normativi, katerih se držijo. Udeležujejo se njihovih rednih izobraževanj, kjer se seznanjajo z vsemi novostmi in usposabljajo za delo.

V sklopu novih prostorov se nahaja trgovina, v kateri imajo na voljo blagovno znamko ADEL, ki vsebuje avtomobilske rezervne dele originalne kakovosti za področja: mehanika, vulkanizerstvo, avtoelektrika, avtoklime, karoserija, dodatna oprema in drugo. V trgovini nudijo nadomestne dele za večino osebnih in dostavnih vozil, s poudarkom na izboru delov za popravilo in vzdrževanje. Ob tem Robert šaljivo pripomni: »Imamo trgovino, da konkurenca hodi k nam.«

Prevladujejo dostavna vozila


Bohove stranke v delavnici so večinoma domačini in okoličani tja do slovenske prestolnice. Med njimi je dobra polovica podjetij z dostavnimi vozili do 3500 kilogramov nosilnosti, ostali promet pa jim naredi popravilo osebnih vozil. Čeprav se danes večina obrtnikov otepa s plačilno nedisciplino, Robert Boh tega ne izpostavlja in le pripomni: »Vsi malo zamujamo.« Medtem pa so v njihovi trgovini glavne stranke avtomehaniki z domačega območja.

Bodočnost je na mladih


Ker so ravnokar zaključili veliko investicijo, o novih vlaganjih ne razmišljajo. Svoje sile bodo usmerili na kvaliteto storitev in uvajanje mladega rodu v posel, saj poleg starejšega sina, ki je v družinsko delo že vključen, mlajši obiskuje Vegovo srednjo šolo in s svojo poklicno usmeritvijo prav tako predstavlja bodoči delovni potencial družinskega podjetja Avtoservis Boh.

Oglejte si tudi