Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Sejem Alpe-Adria letos predstavlja aktivni turizem

Gospodarsko razstavišče v Ljubljani bo konec januarja v znamenju turizma in kulinarike. Od 28. do 31. januarja 2015namreč poteka sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas, ki se mu pridružuje 9. Mednarodni strokovni sejmi okusov – gastronomija, pijača, kava, slaščičarstvo, pekarstvo, gostinsko-hotelska oprema, sladoled in vino.


Sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas je osrednji turistični dogodek regije Alpe-Jadran, ki vključuje turistično ponudbo regije ter tudi bolj oddaljenih destinacij.

 

Vsebinski poudarek sejma je tokrat naaktivnem turizmu – pohodništvu, nordijski hoji, kolesarjenju, ribolovu, kot novost pa so letos v ospredju še zlasti za mlajšo populacijo atraktivni ekstremni ali adrenalinski športi.

 

Njihovo predstavitev z brezplačnimi predstavitvami, delavnicami in tečaji bo popestrila šekomisijska prodaja rabljene športne opreme v organizaciji športnega društva Alive. 

 

Na svoj račun pa bodo prišli tudi navdušenci nad kulinariko. Lokalna društva vsako leto pripravijo pokušino lokalnih jedi ter pester glasbeno-plesni program. Pivovarna Laško se predstavlja z vodenimi degustacijami piva.

 

Slovenski razstavljavci

 

Med slovenskimi razstavljavci velja omeniti Javno agencijo Spirit Slovenija, Turistično zvezo Slovenije, Planinsko zvezo Slovenije, Turizem Ljubljana, Združenje turističnih vodnikov Slovenije, turističnih agencij in še veliko drugih. Prav prek njihovih predstavitev je mogoče spoznati pisano kulturno in etnološko izročilo slovenskih pokrajin, tudi v zamejstvu, kot sestavni del turistične ponudbe.

Torej, če se želite seznaniti s turistično ponudbo Slovenije in okoliških krajev, se naslednji teden odpravite na sejem Alpe-Adria. Več o programu si poglejte na spletni strani sejma.

 

Odpiralni čas


Sejem je odprt od srede, 28. januarja, do sobote, 31. januarja, od 10.00 do 19.00 ure. Vsak obiskovalec ob nakupu vstopnice prejme Oddih, prilogo časopisa Dnevnik, ki je hkrati sejemski katalog.

Ob nakupu vstopnice prejme še darilni bon sejma Alpe-Adria in spletne revije Potnik.si, s katerim si lahko pridobi enoletno naročnino na revijo Potnik.si v vrednosti 15 EUR.

Oglejte si tudi