Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za ponedeljek, 16.01.2017

oblačno
Popoldne bo pretežno oblačno, predvsem v južni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem popoldne in zvečer zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem do 5 stopinj C.
-5°C | 0°C
torek, 17.01.2017
-5°C | 0°C
sreda, 18.01.2017
-10°C | 1°C
četrtek, 19.01.2017
-13°C | 0°C
petek, 20.01.2017
-12°C | -2°C
Opozorila
Ponedeljek, 16.1.2017 ob 13h
Danes bo na Primorskem sprva pihala zmerna burja, ki se bo popoldne in zvečer krepila in v sunkih dosegala hitrosti od 100 do 120 km/h. Še nekoliko močnejšo burjo pričakujemo v torek in sredo, ko bo v sunkih dosegala hitrost okoli 140 km/h.
-5°C
0°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Šolstvo Osnovna šola

Tradicionalni slovenski zajtrk


OSNOVNA ŠOLA, DOGODKI

| |
14.11.2013      16:28
A A

Tradicionalni slovenski zajtrk



Deli:

Tudi v letošnjem šolskem letu bomo na vseh šolah in vrtcih v Sloveniji našim otrokom ponudili tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). Tako bomo podprli dan slovenske hrane, ki ga je 11. 10. 2012 razglasila Vlada Republike Slovenije. 

 

Tudi na naši šoli in v vrtcu bomo v petek, 15. 11. 2013, malicali črn kruh, med, maslo, mleko in jabolko.  Ministrstvo za kmetijstvo in okolje bo zagotovilo po 0, 43 € na otroka, ki jih bomo namenili za dodaten obrok, to je zajtrk. Za vse učence in učenke naše šole ga bomo izvedli ob 7. 30 uri. Ta dan bo na voljo tudi redna šolska malica.

 

Posebno pozornost smo namenili izboru in nakupu visoko kakovostnih pridelanih in predelanih živil. Ponujena živila so domača in iz lokalnega okolja. Tako bomo pili gorjansko mleko kmetije Čop iz Spodnjih Gorij. Domači čebelarji nam bodo zagotovili med. Maslo nam bosta izdelali ga. Katarina Zupan iz Radovne in ga. Monika Ravnik iz Broda v Bohinju. Kruh bodo spekle pridne roke ge. Andrejke Razinger z Blejske Dobrave. Jabolka bomo dobili iz sadovnjaka Resje.

 

Obenem bomo izvedli  tudi nekaj dejavnosti v podporo projektu (npr.: obisk čebelarja, predavanja, delavnice …). Na šoli bomo v tem tednu pri kosilu spoznavali okuse drugih narodov. Na meniju bo tipično kitajsko, italijansko, avstrijsko in mehiško  kosilo. Teden bomo zaključili s slovensko (prekmursko) kuhinjo.

 

TSZ bo le kamenček v mozaiku krepitve zavesti o pomenu lokalno pridelane hrane, izboljševanju odnosa do hrane, varovanja okolja in zdravja družbe.

Zapisala:

Asja Sodja, vodja šolske prehrane na OŠ Gorje




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Gorje!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Koledar dogodkov Preglej vse
Januar 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
19.01.2017 | Šole in vrtci
Dan odprtih vrat na EGSŠ Radovljica
16.01.2017 | Ostalo
»Škoda po zvereh in divjadi«
19.01.2017 | Šole in vrtci
Dan odprtih vrat na EGSŠ Radovljica

Bodite prvi pri oddaji mnenja.

Radio v živo