Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Varno na kolesu

V letošnjem šolskem letu je 5.a sodeloval na razpisu »Varno na kolesu«. Namenjen je osnovnošolcem, ki se v šolskem letu 2016 in 2017 aktivno pripravljajo na opravljanje kolesarskega izpita. Naloge so razdeljene v tri obvezne sklope in dve dodatni nalogi ter obsegajo različne oblike ustvarjanja in učenja. Letos je sodelovalo preko 250 šol.

V prvem sklopu so učenci opazovali nevarne odseke v našem kraju in iskali rešitve, da bi bila naša občina bolj varna. Odpravili so se na teren v okolici svojih domov, kjer so ocenjevali ustreznost varnosti šolske poti. Opazovali so prometno signalizacijo, gostoto prometa, preglednost križišč, hitrost vozil, možnosti prečkanja ceste, kolesarske poti…

Opažanja so strnili v obliki poročila oz. dnevnika opazovanj. Ta vsebuje fotografije in opis nevarnih točk in možnosti sprememb. Izdelali so tudi zemljevide nevarnih in varnih šolskih poti in jih izobesili na vidna mesta. Rešili so anketo iz priloge razpisa in jo analizirali. Ugotovili so, da večino v šolo pripeljejo starši.

Prav tako so svoje ugotovitve predstavili predstavniku lokalnih svetov za preventivo in vzgojo ter predlagali rešitve.

Uspešno sodelovanje šol, smo zaključili s slovesno prireditvijo, ki je za območje Prekmurja, Prlekije in dela Podravja potekala tokrat na naši šoli, v četrtek, 14.aprila 2017, s pričetkom ob 10.uri. Po uvodnem pozdravu ravnatelja Milana Šilaka in organizatorjev projekta, je sledila podelitev priznanj z  bogatim kulturnim programom in pogostitvijo udeležencev. Nato so se otroci zbrali na dvorišču pred šolo, kjer so predstavniki Javne agencije za varnost prometa pripravili spretnostni poligon in druge zabavne naloge.

S pridnim delom in kakovostno narejenimi nalogami, so naši učenci osvojili tretje mesto in 100 eur nagrade. 

Maja Bencek

Oglejte si tudi