Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
4°C
PET.
17°C
2°C
Oceni objavo

Staš Kokotovič nov državni prvak !

4.2.2017 je  v mariborski dvorani "Lukna" pod okriljem Judo zveze Slovenije ter organizatorja JK Branik Broker potekalo državno prvenstvo za starostne kategorije starejši dečkov in deklic do 14 let ter kadetov in kadetinj do 18 let.

V dopoldanskem delu sta nastopila Timon Petrovič v kategoriji do 50kg kjer je v skupini 18 tekmovalcev z dvema zmagama in dvema porazoma zasedel odlično 5.mesto tik pod stopničkami. Matija Filipič je v kategoriji  do 66kg prav tako zasedel 5.mesto.

Kar nam v dopoldanskem delu ni uspelo, pa smo popravili v popoldanskem, kjer so nastopili Staš Kokotovič do 55kg, Filip Nipič do 60kg, David Kraljič do 90kg in Tajda Senekovič do 63kg. Najboljše borbe je prikazal Staš, ki je s tremi zmagami nad Mihaelom  Zver JK Lendava, Davidom Plečko JK Bežigrad (malo je  zadremal) ter v finalni borbi proti Luku Ambrožičem TVD  Partizan Jesenice v dobesedno zadnih dveh sekundah borbe (posnetek na naši facebook strani @JKDuplek) osvojil 1.mesto in s tem naslov DRŽAVNEGA PRVAKA za leto 2017!  Uspeh sta dopolnila Tajda Senekovič in David Kraljić, ki sta oba osvojila 3.mesti. Filip Nipič je na svojem prvem državnem prvenstvu v starostni kategoriji kadetov (še vedno je mlajši kadet)  žal prvo borbo izgubil in ostal brez repesažnih bojev. Vsi trije so tudi potrdili normo za odhod na Evropske kadetske pokale.

Vsi ti rezultati so še toliko več vredni glede na to pod kakšnimi pogoji JK Duplek trenira (trenutno v najslabših pogojih v Sloveniji???) . Letos je bilo še precej težko oddelati vse treninge zdrave in s polno elana . Rezultati, ki jih JK Duplek dosega že vrsto let v državnem , evropskem in svetovnem merilu  zaslužijo primeren svoj prostor za nemoteč trening. Upamo ,da se bo občina končno zbudila in nam dala podporo ki si jo ti mladi tekmovalci zaslužijo ko ponesejo ime JK Duplek in občine Duplek v svet.


Oglejte si tudi