Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Manja Kropf zmagovalka mladinskega evropskega pokala

Na turnirju Evropskega mladinskega pokala 2016 v Paksu (Madžarska) je nastopilo 345 tekmovalk in tekmovalcev iz 27 držav.  Poleg  mladinskih reprezentanc evropskih držav so nastopile tudi mladinske reprezentance Kanade in Združenih držav Amerike. Slovenijo so zastopali Maruša Štangar (JK Olimpija) v kategoriji do 48 kg, Anja Štangar (JK Olimpija) v kategoriji do 52 kg, Manja Kropf (JK Duplek) in Andreja Leški (JK Bežigrad), obe v kategoriji do 57 kg in Patricija Brolih (JK Bežigrad) v kategoriji do 70 kg pri dekletih, ter Mare Pogorelc (JK Acron Slovenj Gradec) v kategoriji do 66 kg, Jan Kern in Martin Hojak (oba JK Bežigrad) v kategoriji do 73 kg in Gašper Trušnovec (JK bežigrad) v kategoriji do 81 kg pri fantih. Izkazala so se predvsem dekleta, saj so osvojile dve prvi in dve drugi mesti.

 

Manja Kropf se je s tremi zaporednimi zmagami (Mackenzie Burt – CAN, Giulia Caggiano – ITA in Miriam Boi – ITA) uvrstila v finale kategorije do 57 kg. V finalu je nato premagala še kolegico iz reprezentance, slovensko državno mladinsko prvakinjo Andrejo Leški in osvojila 1. mesto in zlato medaljo. S to zmago je Manja že izpolnila normi za nastopa na mladinskem EP 2015 (septembra v Oberwart-u v Avstriji) in SP 2015 (oktobra v Abu Dhabi-ju v Združenih Arabskih Emiratih).

 

Drugo zlato medaljo je osvojila Maruša Štangar v kategoriji do 48 kg, drugo srebrno pa njena starejša sestra Anja v kategoriji do 52 kg. Uvrščen je bil še Martin Hojak v kategoriji do 73 kg, ki je osvojil 9. mesto. Ostali slovenski tekmovalci pa so po porazih v predtekmovanju ostali brez repasaža in uvrstitev.

 

Oglejte si tudi