Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
0°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

LJUDMILA MERČNIK PONOVNO NA STOPNIČKAH MLADINSKEGA EVROPSKEGA POKALA

Ljudmila Merčnik se je ponovno izkazala, saj je na turnirju Evropskega mladinskega pokala 2014 v Pragi v Češki osvojila 3. mesto v kategoriji do 44 kg. Na turnirju je nastopilo 356 tekmovalk in tekmovalcev iz 36 držav. Poleg mladinskih reprezentanc evropskih držav so nastopile tudi mladinske reprezentance Kazahstana, Kanade in Brazilije.

Na turnirju Evropskega mladinskega pokala 2014 v Pragi v Češki  je nastopilo 356 tekmovalk in tekmovalcev iz 36 držav.  Poleg  mladinskih reprezentanc evropskih držav so nastopile tudi mladinske reprezentance Kazahstana, Kanade in Brazilije. Slovenijo sta zastopali Ljudmila Merčnik v kategoriji do 44 kg in Manja Kropf v kategoriji do 57 kg (obe članici JK Duplek). Izkazala se je predvsem  Ljudmila Merčnik, saj je osvojila 3. mesto, takoj za Brazilko Farias (drugo uvrščeno s svetovne mladinske rang lestvice) in za zmagovalko kategorije, aktualno evropsko prvakinjo Bolgarko Damyanovo. Tako je Ljudmila še enkrat potrdila normo za nastop na obeh glavnih mladinskih tekmah sezone, to je na Evropskem mladinskem prvenstvu (19. – 20. oktober 2014 v Bukarešti – ROM) in Svetovnem mladinskem prvenstvu (22.- 26. oktober 2014 v Miamiju – ZDA).  Dosežki mlade dupleške tekmovalke imajo toliko večjo veljavo, ker nastopa prvo leto v mladinski konkurenci (tekmovalke do 21 let) in v tej starostni kategoriji nastopala še naslednja 4 leta. 

Manja Kropf pa je tokrat nepričakovano izgubila že v 2. kolu kategorije do 57kg in ostala brez repasaža in uvrstitve. Je pa tudi ona med  potniki na EP U21 2014 v Bukarešto.

 

Oglejte si tudi