Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-0°C
Oceni objavo

LARA PETROVIČ DRŽAVNA PRVAKINJA 2017

V soboto 6.5.2017 je v Kranju v dvorani Planina potekalo državno prvenstvo v Judu za starostne skupine U23 ter U12. Na turnirju je sodelovalo 68 tekmovalcev iz 16 klubov v kategoriji U23 ter 235 tekmovalcev iz 36 klubov v kategoriji U12. 
Judo klub Duplek je dopoldan nastopal samo s dvema tekmovalkama (Tajda - poškodovana , Tamara pa šolske obveznosti študij tujina). Barve JK Duplek sta zastopali Ljudmila Merčnik v kategoriji do 52 kg ter Tjaša Brumen v kategoriji do 57kg. Ljudmila je v finalu morala priznati premoč Anje Štangar ter je osvojila mesto podprvakinje za leto 2017 . Tjaša je v svoji kategoriji z dvema suverenima zmagama proti Kumer Katerini DBU Komenda ter Vogrin Mihaeli JK Drava  klonila šele v finalu proti Kaji Kajzer ter prav tako osvojila naslov podprvakinje za leto 2017.
Popoldan so nastopili naši tekmovalci v kategoriji U12 . Klubske barve so zastopali Lara Petrovič, Nina Auda, Tilen Mulec, Sergej Filipič ter Nil Škerbot in se odlično odrezali. 
LARA PETROVIČ JE POSTALA DRŽAVNA PRVAKINJA v kategoriji nad 52kg , v svoji skupini je po težkih borbah premagala Gorenšek Lauro JK Slovenj Gradec , Centa Niko JK Sokol ter Anušek Saro JK Ormož  ter več kot zasluženo prejela zlato medaljo ter naslov najboljše za leto 2017. Uspeh sta dopolnila
Nina Auda , ki je v odločilni borbi za bronasto medaljo v zlati točki premagala Deržak Laro JK Izola, čast dečkov je rešil Tilen Mulec ki je v kategoriji do 55 kg zasedel 3. mesto ter bronasto medaljo. Nil Škerbot ter Sergej Filipič sta zasedla 9.mesto. 

Čestitamo !!! 

Oglejte si tudi