Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Kristina Vršič iz Judo klub Duplek zmagovalka evropskega članskega pokala v Podčetrku

Na letošnjem Evropskem članskem pokalu v Podčetrtku je nastopilo 265 tekmovalcev in tekmovalk iz 25 držav. V močni mednarodni konkurenci sta nastopili dve tekmovalki JK Duplek in sicer Kristina Vršič v kategoriji do 48 kg in Manja Kropf v kategoriji do 57 kg
Kristina Vršič je na poti do zmage najprej premagala Belgijko Anne Sophie Jura, nato Rusinjo Olgo Tarasovo, zatem Nizozemko Amber Gjerses, v finalu pa še Nemko Katharino Menz in tako napovedala odločen boj za visoka mesta tudi na evropskih igrah v Bakuju. Manja Kropf je najprej premagala Italijanko Gaggiano, nato pa izgubila proti kasnejši zmagovalki kategorije do 57 kg Rusinji Darii Mezhetskaii in se uvrstila v repesaž, kjer pa je naletela na Finko Anni Ikala in zasedla končno deveto mesto.

 

Ostale slovenske tekmovalke in tekmovalci so osvojili še eno prvo (Anka Pogačnik, JK Z'dežele Sankaku v kategoriji do 70 kg), eno drugo mesto (Urška Gračner, JK Z'dežele Sankaku v kategoriji nad 78 kg) in tri tretja mesta (Klara Apotekar, JK Z'dežele Sankaku v kategoriji do 78 kg, Gašper Jerman, JK Šiška v kategoriji do 81 kg in Vito Dragič, JK Impol v kategoriji nad 100 kg). Uvrščeni so bili še Matjaž Trbovc (JK Z'dežele Sankaku) v kategoriji do 66 kg na peto mesto, Damjan Fras (JK Gorišnica) v kategoriji nad 100 kg na sedmo mesto, ter Jan Košak (JK Bežigrad) v kategoriji do 73 kg in David Kukovica (JK Branik Broker) v kategoriji do 90 kg na deveti mesti.   

Oglejte si tudi