Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Dupleški dan nogometa 2016

V soboto 18.6. se je na igrišču v Sp. Dupleku odvijal zdaj že tradicionalni dan nogometa, ki je bil na sporedu že tretje leto zapored. NK Duplek je organiziral turnir ekip U-7, U-9, U-11 ter U-13. Po končanem turnirju je bila na sporedu še tekma veteranov NK Dupleka ter Veteranov Rolteka iz Doba. Zadnje dejanje je bilo na vrsti ob 20.00, ko so se pomerile legende NK Maribora proti domačinom NK Duplek, ki so letošnjo sezono v 2. medobčinski ligi Maribor zaključili na tretjem mestu. Dopoldne je potekal tudi bogat srečelov, ki ga je NK Duplek organiziral skupaj s sponzorji.

Dupleški dan nogometa se je začel zgodaj zjutraj ob 8.30, ko je bil na sporedu turnir ekip U-7. Na turnirju najmlajših so se pomerile ekipe: NK Duplek 1, NK Duplek 2, NK Tezno, NK Rošnja Loka in NK Brunšvik. Turnir se je odigral po sistemu »vsak z vsakim« pri čemer so bili najboljši mladi nogometaši NK Dupleka 1.

Turnir ekip selekcije U-9 je potekal med ekipami: NK Duplek, NŠ Galič, NK Tezno in NK Slovenske Gorice. Najuspešnejši so bili mladi upi nogometne šole Marinka Galiča.

Pri selekciji U-11 sta sodelovali dve ekipi in sicer ŽNK Maribor in NK Duplek. Med seboj sta odigrali dve tekmi. Vsaka ekipa je po enkrat zmagala, zaradi boljše »gol razlike« pa so skupni zmagovalci bili domači nogometaši.

Kot zadnje so se med seboj pomerile ekipe U-13 in sicer: NK Duplek, NK Maribor, NK Tezno ter NK Radvanje. Najmočnejši v tej selekciji je bil NK Maribor.

Vsako leto pa je eden izmed dogodkov na dnevu dupleškega nogometa tudi veteranska nogometna tekma. Letos so se med seboj pomerili dupleški veterani ter veterani Doba. Gostje so v tekmi polni priložnosti na obeh straneh, slavili z rezultatom 3:0.

Finalno dejanje dupleškega dneva nogometa 2016 je sledilo ob 20.00 uri, ko je na igrišče stopila članska ekipa NK Dupleka ter na drugi strani legende NK Maribora. Pred samim začetkom sta vse zbrane, tako obiskovalce kot tudi nogometaše, nagovorila župan občine Duplek, Mitja Horvat ter predsednik in igralec nogometnega kluba Duplek Domen Simonič. Razlog obiska župana, poleg ogleda nogometne tekme seveda, je bila predaja ključev reflektorjev, ki so nova pridobitev NK Dupleka. Slavnostna otvoritev se je zgodila pred samim začetkom tekme, ko je župan reflektorje tudi vklopil.

Omeniti moramo tudi tribuno, ki jo je klub kupil sam in ob pomoči prostovoljcev tudi preuredil. Od sedaj naprej bodo lahko navijači ob ogledu tekem nogometnega kluba Duplek na njej sede uživali in v miru spremljali potek tekem.

Po uradnem delu otvoritve pa se je začela zadnja tekma dupleškega dneva nogometa med že omenjenima ekipama. Članski nogometaši Dupleka so tekmo izvrstno začeli, saj so po nekaj minutah s pravo mojstrovino Simona Valentija povedli z 1:0. Nekaj minut kasneje so domači nogometaši vodstvo povišali. Po lepi, ekipni akciji je za 2:0 zadel Domen Simonič. Gostje so rezultat znižali še pred koncem prvega polčasa, ko je za NK Maribor legende iz enajstmetrovke zadel Anton Dvoršak in tako postavil izid prvega polčasa (2:1).

V drugem polčasu sta si obe ekipi priigrale nekaj priložnosti in izvedli veliko lepih akcij. Po eni izmed takih so domači nogometaši vodstvo povišali na 3:1. Ponovno je zadel Simon Valenti, ki je postavil tudi izid srečanja. Nogometaši Dupleka so tako prvo tekmo pod reflektorji začeli z zmago in se tako na najlepši mogoč način zahvalili za obisk navijačem, ki so prišli v velikem številu. Celotno galerijo si lahko ogledate na: http://www.nkduplek.com/2016/06/22/duple%C5%A1ki-nogometa-2016/

Oglejte si tudi