Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

6. svetovne vojaške igre v Južni Koreji – Nina Milošević svetovna vojaška podprvakinja

Reprezentanca Slovenske vojske se je med 2. in 11. oktobrom 2015 udeležila 6. svetovnih vojaških iger v Mungyeongu v Južni Koreji. Svetovne vojaške igre so največje vojaško športno tekmovanje, ki poteka na štiri leta. Letošnjih iger se udeležiluje preko 6.000 vojakov športnikov iz več kot 100 držav.

Slovensko delegacijo v Aziji vodi Jure Velepec, slovenske barve pa zastopajo: Roman Karun, Maja Sajovic, Senad Salkić, Borut Erjavec, Peter Balta in Matej Bečan (vsi padalstvo), Rajmond Debevec, Robert Markoja in Dušan Ziško (vsi strelstvo), Vlora Bedžeti, Anamari Velenšek in Nina Milošević (vse judo), Mojca Flerin (orientacijski tek) in Aleš Žontar (maraton).

V Mungyeongu je vodja padalske sekcije Roman Karun, strelske Martina Podvršnik, judoistične Ivan Ermenc, Slovenija pa ima še dva mednarodna sodnika – Janeza Pfajfarja (padalstvo) in Emila Pozveka (judo).

V ponedeljek 05.10.2015 sta na tatamije v Mungyeongu stopili v kategoriji do 63 kg Vlora Bedžeti in članica JK Duplek Nina Milošević. Nina je nastopila odlično, saj se je s tremi zaporednimi zmagami (premagala je Nemko Rebecco Braeuninger, Poljakinjo Halimo Mohamed Seghir in v polfinalu še Italijanko Alessio Regis) uvrstila v finale. Finalno borbo proti Brazilki Mariani Silvi dos Santos je sicer izgubila, je pa osvojila 2. mesto,  srebrno medaljo in naslov svetovne vojaške podprvakinje. To je bila istočasno tudi prva medalja za slovensko vojaško reprezentanco na igrah.
Vlora je z dvema posamičnima zmagama in dvema porazoma zasedla 7. mesto.  

V torek 06.10.2015 je v kategoriji do 78 kg nastopila še Anamari Velenšek, ki je s štirimi posamičnimi zmagami osvojila 1. mesto, zlato medaljo in naslov svetovne vojaške prvakinje, ter tako osvojila še drugo medaljo za slovensko vojsko.

Milan Danko

Oglejte si tudi