Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
15°C
0°C
Oceni objavo

12 MEDALJ NA DRŽAVNEM PRVENSTVU KARATE SLOVENIJA

Naši karateisti in karateistke iz Karate kluba WKSA Duplek so bili znova uspešni. Tokrat na Državnem prvenstvu Karate Slovenija (WKSA in Fudokan Slovenija). Izmed 14 karate klubov in 146 tekmovalcev je naš karate klub dosegel 12 medalj, kar nam je prineslo skupno 4 mesto. Prvakinji v katah sta postali Žugman Lana in Rojs Jana, saj enostavno nista imele dovolj velike konkurence v svojih kategorijah. Ludvik Karin je v finalu morala priznati premoč domačinke, ki je izvrstno izvedla kato, ter se zadovoljiti z drugim mestom. Vita Rojs in Hera Agapito Masten sta v katah nastopili v isti kategoriji ter dosegli drugo in tretje mesto. Premagala ju je samo tekmovalka iz Nove Gorice. 

Imeli smo tudi nekaj mlajših tekmovalcev, a se jim ni uspelo uvrstiti na zmagovalna mesta. To je pa znova uspelo Teji Kovač, ki je znova nastopila na državnem prvenstvu in je postala podprvakinja v katah. Nastopile so tufi ekipe v katah, kjer smo tokrat imeli kar tri ekipe. Ekipa Jana Rojs, Karin Ludvik in Jan Ludvik je dosegla 3. mesto in prav tako ekipa Vita Rojs, Hera A. Masten ter Teja Kovač, ki je zadnji trenutek vskočila in nadomestila poškodovano Saro Rojs. Katam so sledile športne borbe, kjer sta se v finalu kadetinj srečali Teja Kovač in Lana Žugman. Po zanimivem boju je zmagala Teja in postala državna prvakinja še v tej disciplini. Tudi Hera se je odlično borila in osvojila 2. mesto kljub temu, da njen boj ni bil tako prepričljiv kot na zadnji tekmi v Luciji.

Zato pa je na tokrat presenetila še bolj Vita Rojs saj je premagala vse konkurentke in pokazala, da je v odlični formi. 

Tako smo s tekmovanja odšli težji za 4 zlate, 5 srebrnih in 3 bronaste medalje. Za povrh smo še pa dosegli pokal za skupno 4. mesto.

Vsem našim tekmovalcem čestitamo za še en odličen uspeh.

Oglejte si tudi