Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Režijski obrat novi izvajalec pokopališke dejavnosti v občini Duplek


Obveščamo vas, da od ponedeljka, 11. 5. 2015, opravlja pokopališko dejavnost na pokopališčih na območju občine Duplek režijski obrat občine Duplek.


Občinski svet Občine Duplek je dne 22. 4. 2015 sprejet Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o lokalnih gospodarskih javnih službah v Občini Duplek, po katerem občina zagotavlja opravljanje pokopališke dejavnosti kot javne službe preko svojega režijskega obrata in ne več s podelitvijo koncesije. S tem je bil podan pravni temelj za razdor koncesijske pogodbe z dosedanjim koncesionarjem podjetjem Panek d.o.o.


Storitve režijskega obrata: izvajanje pogrebnih svečanosti in zagotovitev ozvočenja ter skrb za organizacijo javne pogrebne svečanosti; zagotovitev uporabe mrliške vežice za sprejem pokojnika; določanje mesta, datuma in ure pokopa, v dogovoru s svojci; izkop in zasip jame ter zaščita sosednjih grobov; prva  ureditev groba; vodenje evidence o grobovih in pokopih; opravljanje prekopov grobov in nadziranje raznih del na pokopališču; izvajanje dežurne pogrebne službe.

 

Storitve pogrebne dejavnosti, ki so predmet proste izbire občanov, za katere lahko torej občani sami izberejo izvajalca, so: urejanje dokumentacije; ureditev pokojnika, prevoz pokojnika; prodaja pogrebne opreme; slovo pred upepelitvijo, upepelitev; hladilni pokrovi; sestava in objava osmrtnic; govorniki; izvajanje melodij s trobento ali pozavnami, godba; pevci; solo pevec/pevka; molitev; izdelava in dostava žalnih aranžmajev.

 

Prijava pogreba in prevoz pokojnika:

  1. Pokličite zdravnika oz. mrliškega preglednika.
  2. Če smrt nastopi izven bolnišnice - npr. doma, pokličite pogrebno podjetje, ki bo opravilo prevoz preminule osebe in vam pomagalo organizirati pogreb.
  3. Oglasite se v pogrebnem podjetju, ki ste ga izbrali, v času njihovih delovnih ur, da se dogovorite glede pogreba in groba.

 

Občinski urad občine Duplek: v času uradnih ur tf. št. 02 684 09 20.

 

24 urna dežurna služba:

  • Almaja d.o.o.:  tf. št. 031 689 561
  • Maher komunalne storitve, Maher Marijan s.p., tf. št. 041 687 611


Oglejte si tudi