Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Občinski svet Občine Duplek se je sestal na 8. redni seji

Tik preden odidejo na zaslužen dopust, so se občinski svetniki sestali na 8. redni seji, na kateri so obravnavali devet točk dnevnega reda.

 

Seznanili so se s ponudbo Zavoda JUST-A za pomoč na domu. Zavod so ustanovili trije partnerji: s področja sociale, medicine in tehnologije – informatike, ki skupaj jamčijo za sodobne koncepte izvajanja kakovostnih socialno-varstvenih storitev v zadovoljstvo uporabnikov in njihovih svojcev ter nenazadnje zavodovih zaposlenih.

 

Ponovno so obravnavali Elaborat o oblikovanju cen izvajanja storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb – oskrbe s pitno vodo v Občini Duplek, tokrat s  predlogom subvencije omrežnine gospodinjskim uporabnikom, ki ne opravljajo pridobitne dejavnosti. Predlog je bil potrjen in tudi dano soglasje k spremembi cen storitev oskrbe s pitno vodo.

 

Predsednica nadzornega odbora Albina Hojski Ilijevec je podala poročilo o nadzoru Zaključnega računa proračuna Občine Duplek za leto 2014, nakar so svetniki v okviru 8. točke dnevnega reda zaključni račun tudi potrdili.

 

Kot zadnjo točko dnevnega reda so obravnavali predlog rebalansa proračuna. Predlog rebalansa proračuna je predlog sprememb in dopolnitev proračuna med proračunskim letom. Ponovno so pregledani načrtovani in realizirani prihodki in prejemki ter odhodki in drugi izdatki proračuna. Pri pripravi rebalansa je občinska uprava izhajala iz pet mesečne realizacije leta 2015. Izločeni so bili projekti, za katere se je med samim izvrševanjem proračuna ugotovilo, da se v letu 2015 ne bodo izvajali v načrtovanem obsegu proračuna. V skladu z dogovorom o znižanju povprečnine so bili, v skladu s podanimi izračuni Ministrstva za finance, usklajeni prihodki iz naslova prejete dohodnine.

 

S sprejetjem rebalansa proračuna so svetniki zagotovili financiranje obveznosti in proračun za leto 2015 ponovno uravnovesili.

 

Oglejte si tudi