Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
PON.
11°C
0°C
Oceni objavo

Sestal se je Odbor za načrtovanje porabe sredstev požarne takse v občini Duplek

Župan je v skladu s svojimi pristojnostmi tudi v tem mandatu imenoval Odbor za načrtovanje porabe sredstev požarne takse v Občini Duplek, ki bo do konca mandata odločal o načinu porabe sredstev požarne takse. Zavarovalnice namreč vplačujejo požarno takso v višini 20% od vsote požarnih premij in del te takse dobijo tudi lokalne skupnosti.

Sredstva, požarne takse se uporabijo za sofinanciranje opreme, usposabljanja in delovanja operativnih gasilskih enot, za sofinanciranje raziskav na področju varstva pred požarom in izobraževanje ter usposabljanje za varstvo pred požarom. Najmanj 70 % prihodkov požarne takse se nameni izključno za sofinanciranje nakupa gasilskih vozil ter gasilske zaščitne in reševalne opreme v gasilskih enotah.

Odbor v sestavi Bojan Turčin, poveljnik CZ Občine Duplek, ki odboru tudi predseduje, David Kumer, predsednik PGD Dvorjane, Franc Dvoršak, predsednik PGD Korena, Peter Zajc, občinski svetnik in Janez Tement, predstavnik zavarovalništva, so na svoji 1. redni seji, ki je bila 15. 10. 2015, določili način razdelitve sredstev požarne takse v letu 2015.

PGD Dvorjane prejme 60% teh sredstev in PGD Korena 40 %. Skupna višina teh sredstev na letni ravni je okvirno 9.000 EUR, vseh nakazil še ni, saj manjkajo prihodki za november in december.

O porabi teh sredstev PGD poročajo enkrat letno Občinskemu gasilskemu poveljstvu in Občini Duplek.

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi